Vikend uz TV: Odličan program u ovim vrućim danima

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Zlato – 21:05h HRT1

Nesretni biznismen Kenny Wells udružuje snage s geologom Michaelom Acostom kako bi pronašli zlato u neistraženoj džungli Indonezije.

Dokumentarni film

Ja nisam tvoj Crnac – 00:20h HRT3

Američki pisac James Baldwin 1979. započeo je je rad na tekstu Remember this House. Osobna sjećanja na njegova tri ubijena prijatelja i borca za ljudska prava – Malcolma X, Medgara Eversa i Martina Luthera Kinga – ponovno su pisala američku povijest.

Tih trideset neobjavljenih stranica pretvorio je u snažan kolaž arhivskih fotografija, filmskih odsječaka i snimaka TV-vijesti vezanih za bojkot i otpor rasne segregacije u 50-im i 60-ima – od nevidljivosti tamnoputih Amerikanaca u holivudskim filmovima, afroameričkih protesta protiv brutalnosti bijelih policajaca, Baldwinova kompleksnog odnosa spram pokreta Black Power pa do paranoičnog pogleda FBI-ja na Baldwinovu homoseksualnost.

Sport

EURO 2020: Hrvatska – Češka – 21:00h HRT2

Nakon poraza od Engleske, Vatreni se moraju oporaviti protiv Češke i ići po sva tri boda.

https://www.youtube.com/watch?v=P8DiO7dtFi0&ab_channel=SportKlubSportKlub

Subota

Film

Hachiko: Priča o psu – 20:10h RTL

Na povratku kući sveučilišni profesor Parker Wilson na željezničkoj postaji ugleda napušteno štene pasmine akita. Kad na pitanje je li psića možda netko izgubio od šefa postaje Carla dobije niječan odgovor, Parker životinju privremeno odluči odnijeti kući, vjerujući da će se Carlu uskoro javiti pravi vlasnik.

Dok se ni njegovoj supruzi Cate ni kćeri Andy pretjerano ne sviđa ideja u psu u kući, Parkeru se umiljato štene izuzetno sviđa. A kad počne intenzivno skrbiti o novom ljubimcu kojem na savjet kolege Kena dade ime Hachi, Parker će s njim početi razvijati neobičnu i vrlo čvrstu vezu.

X-Men: Prva generacija – 22:00h RTL

Prije nego li su se mutanti razotkrili svijetu, prije nego su Charles Xavier i Erik Lensherr postali Professor X i Magneto, bili su dva mladića koji tek otkrivaju svoje moći. Nisu bili neprijatelji, već uistinu najbolji prijatelji.

Surađivali su zajedno sa ostalim mutantima (nekim poznatima a nekim novima), kako bi zaustavili Armageddon. U tom je procesu između njih nastao veliki jaz, kojim je započeo vječni rat između Magnetovog bratstva i X-Mena Professora X-a.

Ant-Man – 22:30h NOVA TV

Marvelov super junak Ant-Man naoružan je genijalnim odijelom s nevjerojatnom sposobnošću da se njegova snaga proporcionalno povećava smanjivanjem do veličine mrava.

Scott Lang mora prihvatiti i naći svog unutarnjeg junaka te pomoći svom mentoru, dr. Hank Pymu, u planiranju pljačke koja će spasiti svijet i buduće generacije.

Sport

EURO 2020: Njemačka – Portugal – 18:00h HRT2

Nijemci imaju puno toga za nadoknaditi nakon blijede predstave protiv Francuza.

Nedjelja

Film

Pod opsadom – 19:55h DOMA TV

kupina plaćenika predvođenih CIA-inim operativcem Williamom Stranixom, uz pomoć brodskog časnika Krilla, preuzima kontrolu nad američkim ratnim brodom s nekoliko desetaka nukleranih bojevih glava.

Jedini čovjek koji im se može suprotstaviti osobni je kuhar kapetana broda, zapravo bivši specijalac Casey Ryback. Neočekivanu pomoć Ryback će dobiti u vidu striptizete Jordan…

Suđenje u Nürnbergu – 07:05h HRT1

U Nürnbergu je 1948. godine Međunarodni sud na čelu s američkim pravnicima i časnicima održao seriju suđenja nacistima. Iako je nekim velikim nacističkim vođama već suđeno, a drugi su mrtvi ili se smatraju nestalima, neki slučajevi još uvijek nisu do kraja razjašnjeni.

Trenutno se pokreće proces protiv četiriju njemačkih sudaca koji su, navodno, zloporabili svoj položaj organizirajući sustavno steriliziranje ljudi i dosuđujući smrtne kazne njima nepodobnima.

Iako umirovljen, američki sudac Haywood prihvatio se ovoga posla svjestan najozbiljne zadaće koju ima pred sobom: dokazati koliko je netko odgovoran za svoje postupke ako je u vrijeme rata samo “izvršavao naredbe pretpostavljenih”…

Umri muški 3 – 23:00h RTL

Uobičajeni ritam newyorškog ljetnog jutra drastično razbija silovita eksplozija bombe.

Pripadnici gradske policije su izbezumljeni, ne znaju što se događa, sve dok im se ne javi tajanstveni Simon i zatraži da se suspendirani policajac John McClane – nekadašnji heroj koji je u posljednjih godinu dana, nakon što se razveo od supruge, postao alkoholičar – pojavi gol u crnačkom Harlemu s natpisom “Mrzim crnce”.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.