Vijeće ministara BiH odobrilo 460 tisuća KM za pojačan nadzor granica – Jabuka.tv

Vijeće ministara BiH odobrilo 460 tisuća KM za pojačan nadzor granica

Vijeće ministara BiH
Vijeće ministara BiH  je izvanrednoj (telefonskoj) sjednici u četvrtak donijelo pojedinačne odluke o odobravanju oko 460.000 KM iz tekuće proračunske rezerve za pojačani nadzor državne granice.

Ova sredstva dodjeljuju se Graničnoj policiji BiH, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) za izmirenje putnih te troškova smještaja i ishrane policajaca dodatno uključenih u pojačani nadzor državne granice zbog suzbijanja ilegalnih migracija.

Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo financija i trezora BiH provest će ove tri odluke.

USAID: Osam milijuna dolara za borbu protiv korupcije

Vijeće ministara BiH također je utvrdilo Prijedlog sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve između SAD-a putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i BiH putem Agencije za javne nabavke BiH za razvojni cilj borbe protiv korupcije.

Riječ je o grantu vrijednom osam milijuna američkih dolara, koji će USAID usmjeriti za unaprjeđivanje kapaciteta Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine radi provođenja transparentnih procedura javnih nabavki. Sredstva će biti usmjerena i na jačanje ključnih procesa za sprječavanje korupcije u institucijama te na povećanje nadzora i provođenje antikorupcijskih aktivnosti u BiH, prenosi BHRT.

Prijedlog sporazuma dostavit će se Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.