VIDEO: “Džudžan” ponovno uhvaćen u Rami

Džudžan, tvor ili kako ga već tko zove na ovim prostorima postalo je na neki način biće različitih legendi i mitova. Zbog njegove zvjerinje pripadnosti i velike sposobnosti skrivanja, brzine u lovu malo kada je uhvaćen.

Ovaj put je uhvaćen na Gračacu u općini Prozor-Rama. Kako su kokši došle u opasnost Mato Džankić je postavio zamku te je u nju uhvaćena nedavno lasica. Nakon fotografiranja i snimanja puštena je u prirodu. Ovih dana u istok klopci se našao i džudžan, piše Ramski vijesnik.

Kako izgleda i o čemu se radi pogledajte u video zapisu:

(www.jabuka.tv)

 


8 komentara

  • Mi smo svoji bili i ostali sredili smo Srbe na Ravašnici ramskom sinonimu obrane 92″ muslimane 23.10.93″ ta džudžani su za nas sića hoćemo Trumpa.

    5
    2
  • klasični ILI OBIČNI EUROPSKI TVOR – kojeg sam i ja a vjerujem i stotine mnogih širokobriježana vidili kako pretrčaje preko ceste, gotovo je iste anatomije i izgleda kao kunica, no ima za razliku od nje malo tanji rep i na njušci ovaj ko prsten, pa ga se uglavnom po toj glavi i njušci more razlikovat od kune .. no kuna je jednako opasna za kokoši od ovog tvora ako ne i opasnija, A O LASICI da i ne govorimo — LASICA JE NAJKRVOLOČNIJA MEĐU NJIMA ! i od kune i od tvora i od čaglja i slično — lasica će se provuć i kroz najmanju rupicu i u sekundi podavit sve u kokošinjcu .. LASICA JE DŽUDŽAN !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.