Vico Zeljković i službeno predsjednik NS BiH, poznati i članovi Izvršnog odbora – Jabuka.tv

Vico Zeljković i službeno predsjednik NS BiH, poznati i članovi Izvršnog odbora

Novi predsjednik NS BIH je Vico Zeljković, odlučila je u utorak Skupština NS BiH sa 57 glasova od 59.

Zeljković je na ovoj poziciji naslijedio Elvedina Begića (nije se pojavio na sjednici), a Nogometnim savezom BiH predsjedavat će iduće četiri godine.

Kako se i znalo već mjesecima unazad, Zeljković je bio je i jedini prijavljeni kandidat, pa su se skupštinski izaslanici izjašnjavali po tom pitanju. Također imenovana su i dva potpredsjednika.

Za prvog potpredsjednika bio je samo jedan kandidat – Ivan Beus (Hrvat, HNŽ). Podijeljeno je 58 glasačkih listića, od kojih su dva bila nevažeća. Za Beusa je glasovalo 56 izaslanika.

U trci za drugog potpredsjednika (Bošnjaka) bila su tri kandidata i nijedan nije odustao od kandidature, a to su Irfan Durić, Azmir Husić i Muhidin Raščić. Za drugog potpredsjednika izabran je Durić s 37 glasova, od 58 važećih.

Nakon izbora novog predsjednika i dvojice potpredsjednika, imenovani su i članovi Izvršnog odbora NS BiH, odnosno članovi bh. nogometne vlade u idućem  četverogodišnjem mandatu.

To su: Azmir Husić (Tuzlanska županija), Midhat Sarajčić (Srednjobosanska županija), Muris Jabandžić (Zeničko-dobojska županija), Muhidin Raščić (Bosansko-podrinjska županija), Irfan Durić (Unsko-sanska županija), Fuad Čolpa (Županij Sarajevo), Ivan Beus (Hercegovačko-neretvanska županija), Dragan Soldo (Zapadno-hercegovačka županija), Ivan Perić (Hercegbosanska županija), Ivo Ivkić (Posavska županija), Milorad Sofrenić, Milorad Lale, Miloš Brkić, Žarko Laketa, Vico Zeljković (svi FSRS).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.