Viber uvodi važnu sigurnosnu značajku

Viber najavljuje uvođenje najnovije značajke – dvostupanjske potvrde.

Dodatna razina sigurnosti korisnicima omogućuje provjeru autentičnosti svojih računa pomoću PIN koda i e-maila.

Viberova predanost pružanju sigurne komunikacijske platforme kojoj je na prvom mjestu privatnost vidljiva je u kontinuiranom radu na novim značajkama. Poruke na Viberu već su obostrano šifrirane, onemogućavajući trećim stranama pristup podacima, a značajka nestajanja poruka omogućuje korisnicima daljnju kontrolu nad time tko vidi njihove poruke.

Najnovija značajka dvostupanjske provjere još je jedan primjer Viberovog nepokolebljivog pridržavanja postulatima privatnosti koja će korisnicima pružiti potrebnu sigurnost dok komuniciraju unutar Vibera.

Korisnici koji odluče omogućiti značajku dvostupanjske potvrde trebat će odabrati šesteroznamenkasti PIN broj te potvrditi svoju e-mail adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda.

U slučaju da zaborave PIN, koristiti će se prethodno definirani e-mail kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu. Pored toga, PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svatko tko pokuša deaktivirati Viber račun putem desktopa morat će koristiti PIN kod.

Jeste li spremni dati osobne podatke da vidite oglase koji su vam važni?

Viberova nova značajka omogućuje korisnicima provedbu dodatnih sigurnosnih mjera kako bi osigurali privatnost svojih računa. Dvostupanjska provjera štiti od hakera koji otimaju korisničke račune kako bi slali neželjene poruke ili pristupili privatnim podacima.

Smanjivanjem broja neprovjerenih računa unutar platforme ne samo da će se smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će također kreirati učinkovitija i stabilnija aplikacija za komunikaciju korisnika s voljenim osobama diljem svijeta. Pored toga, Viber radi i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

Privatnost Viberovih korisnika uvijek nam je na prvom mjestu, što god radili. Posvećeni smo tome da naša aplikacija bude sigurna i obostrano šifrirana, a ova nova značajka je korak dalje, izjavio je Amir Ish-Shalom, Chief Information Officer Rakuten Vibera.

Dvostupanjska provjera ublažiti će brige naših korisnika o njihovoj sigurnosti i uvjeriti ne samo potrošače nego i tvrtke kako Viber pruža najnoviju tehnologiju kako bi osigurao sigurnost svoje platforme.

Viberova značajka dvostupanjske potvrde biti će pokrenuta u odabranim europskim državama, prije nego što se uvede na globalnoj razini, priopćeno je iz Vibera

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • U strahu su velike oci,zato je potreban mir i sigurnost.Mir i sigurnost uvijek imaju svoje nemire i neprijatelje a cuvaju ih ideologije i diktature.Neprijatelji su svi jer je sve oko nas nemir i opasnost.Primjerice lazne vijesti tzv fake news (ako postoje lazne vijesti slijedi cenzura ),zatim su tu teroristi pa slijedi borba protiv terorizma,postoji velika opasnost i od hakera,stoga je potrebno jos vise kontrole.Sto reci o majci zemlji (ili majka Gaia),ona je takoder u gadnim problemima.Previse je zagadena i potrebno joj je manje ljudi.Ona treba svoj new age,5g omotac.Na kraju smo dosli do prava jer svatko pobogu treba imati prava.Sa jedne strane su prava na zivot sa drage su strane reproduktivna prava (Citaj ubojstvo).Sto reci,zivimo u invaziji propagande koja ima svoja imena i slogane kojima oblikuje stvarnost.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.