Veliki interes učenika za novo zanimanje u mostarskoj srednjoj školi

Ekonomist – digitalni marketing novo je zanimanje koje je Srednja ekonomska škola Joze Martinovića Mostar pokrenula za školsku 2023./2024. godinu, čijom je najavom izazvala veliku pozornost javnosti.

Ravnateljica škole Ivana Novak objasnila je zašto su se odlučili na to zanimanje.

Na uvođenje zanimanja ekonomist – digitalni marketing odlučili smo se jer smo svojim učenicima htjeli omogućiti da njihovo obrazovanje prati svjetske trendove i kretanja na tržištu rada. Isto tako, budući da je digitalni marketing iznjedrio mnoga zanimanja, vjerujemo da ćemo učenicima pomoći da u srednjoškolskom obrazovanju steknu osnovnu bazu vezanu uz digitalni marketing te da se već po završetku srednjoškolskog obrazovanja mogu odlučiti u kojem će smjeru krenuti njihova karijera u digitalnom marketingu, kaže za Večernji list ravnateljica Novak te govori i o konkretnim zanimanjima.

Ima ih na desetke, od uopćenih, kao što je voditelj društvenih mreža, pa do specijaliziranih zanimanja digitalnog marketinga, kao što je SEO specijalist, PPC specijalist, SEO copywriter… Digitalni marketing u stalnom je razvoju, tako da se stvaraju i nova zanimanja te postoji mogućnost da će se, dok ne izvedemo prvu generaciju naših ekonomista specijaliziranih za digitalni marketing, razviti još neka. Riječ je o veoma plodonosnom području ljudske djelatnosti te mi je uistinu drago da smo dio tog područja, dodaje ravnateljica.

Ivana Novak

Riječ je, inače, o četverogodišnjem srednjoškolskom obrazovanju gdje će učenici prve dvije godine imati opće srednjoškolske predmete, a kroz treći i četvrti razred specijalizirane nastavne predmete, pa i sam predmet digitalni marketing.

Ovo smo zanimanje zamislili kao spoj teorijske nastave i praktične primjene naučenoga, tako da će učenici imati i stručnu praksu najvjerojatnije u nekoj od digitalnih marketinških agencija, kako bi odmah osjetili rad u pravoj digitalnoj agenciji te se okušali u stvaranju reklamnih kampanja od početka do kraja, kaže za Večernji list dodajući i kako su u školi zadovoljni zanimanjem za novi smjer.

Svakodnevno imamo mnogo telefonskih upita iako sami upis još nije počeo, pa savjetujem svima koji su zainteresirani za zanimanje ekonomist – digitalni marketing da se prijave već na prvome upisnom roku kako bi bili sigurni da će osigurati mjesto. Nažalost, ne možemo obećati da ćemo moći primiti sve koji to žele, tako da je moj savjet da se svi oni koji žele pohađati ovo atraktivno zanimanje upišu u prvome upisnom roku u lipnju, zaključila je ravnateljica.

U Srednjoj ekonomskoj školi u Mostaru otvara se novi smjer – Digitalni marketing

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.