Veliki obrat nakon pregovora: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine

Rusija će radikalno smanjiti vojnu aktivnost na području oko Kijeva i Černihiva, javlja ruska novinska agencija Tass.

Objavilo je to, kako navode, ministarstvo obrane Rusije u priopćenju koje je pročitao zamjenik ministra obrane Ruske Federacije, general-pukovnik Aleksandar Fomin.

Zbog činjenice da se pregovori o pripremi Ugovora o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju sigurnosnih jamstava Ukrajini kreću primjenjivati, uzimaju u obzir načela o kojima se raspravljalo tijekom današnjeg sastanka i u cilju povećanja međusobnog povjerenja i stvaranja potrebnih uvjeta za daljnje pregovore i postizanje konačnog cilja – odobrenja i potpisivanja navedenog sporazuma, ministarstvo obrane Rusije donijelo je odluku da se radikalno smanji vojna aktivnost na kijevskom i černihivskom području, rekao je Fomin.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu ranije je u utorak izjavio da će “vojna operacija u Ukrajini” trajati dok se ne ispune ciljevi, no istovremeno je najavio zaokret u ruskoj strategiji u Ukrajini.

Prva faza rata je dovršena. Ruska vojska se usredotočuje na primarni cilj koji se odnosi na oslobađanje Donbasa, rekao je Šojgu.

(www.jabuka.tv | Foto: Alexander Ermochenko)

5 komentara

  • Rusi ce ispuniti cilj. Rat nije opravdanje al opravdano je da jedna sila kao Rusija ima pravo stiti svoju zemlju od kontra strane s kojom vec desetljecima nema dobre odnose. Tako isto bi reagiale i SAD koje nisu nista bolje od rusa. Pomrsile su odnose Europe i Rusije, sve iz svog interesa, naivna Ukrajina nastradala. Europa opet pokazala da nema nikakavu moc napraviti red ispred svog dvorista. Misljanja sam da za Europu nije prijetnja Rusija. Koliko to god zvucalo nelogicno, veca je prijetnja anglo saksonska raca. Englezi, najvece zlo nakon Rimskog carstva.

  • Da ste slušali Rusiju sta vam govori zadnjih 8 godina do ovoga nebi doslo.. toliko nevinih žrtava žali boze.. prije 30 god su se dogovorili da se ne prelazii crvena linija ali nato se oglušio konta neće Rusi neće a mi će Mo im doc pred vrata..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.