Veliki dio Mostara ostao bez električne energije

Zbog kvara na trafostanici (TS) 110 kV Mostar 2- Opine Elektroprenosa BiH, središnji dio grada Mostara, dio naselja Vrapčići i Blagaj ostali su bez napajanja električnom energijom, piše vecernji.ba

Tijekom noći jak vjetar prouzročio  je i povremene kvarove na 110-kilovoltnom dalekovodu iz pravca Jablanice prema Mostaru. Elektroprenosove ekipe su na terenu i kvarovi bi uskoro trebali biti otklonjeni. Tijekom jučerašnjeg dana kvar na 10 kilovoltnom dalekovodu na području Podveležja većim dijelom je saniran. U poslijepodnevnim satima električnu energiju je dobilo 426 kupaca.

Bez napajanja je još uvijek 150 kupaca, od kojih 50 na području od Gornjih ka Donjim Vranjevićima gdje je uslijed velikih nanosa snijega i vjetra porušeno više od 30 stupova.
Otklanjanje kvarova je otežano zbog nepristupačnog terena i izrazito loših uslova na ovom području.

Ekipe Elektrodistribucije Mostar ponovo su danas na platou Podveležja i otklanjaju preostale kvarova. Snabdijevanje električnom energijom na području Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je stabilno.

Interventne ekipe Javnog poduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine su danonoćno u stanju pripravnosti kako bi pravovremeno reagirale, priopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.