Velika Britanija će održati izbore nekoliko dana nakon Brexita

Britanski premijer Boris Johnson održat će izbore nekoliko dana nakon Brexita ukoliko poslanici obore njegovu vladu izglasavajući joj nepovjerenje, javile su u četvrtak novine Financial Times (FT), pozivajući se na neidentificirane visoke savjetnike britanskog premijera.

FT piše kako premijerovi savjetnici očekuju da će se on suočiti s glasanjem o povjerenju veoma skoro nakon što se parlament vrati s ljetnog odmora.

Mi ih ne možemo spriječiti da nas prinude na nove izbore, ali mi kontroliramo vremenski okvir kako bismo zakazali datum izbora nakon 31. listopada. Ukoliko mora biti općih izbora, oni će biti nekoliko dana nakon 31. listopada, navodi FT riječi visokog službenika Downing Streeta.

Drugi bliski savjetnik Johnsona nije negirao da će izbori biti održani u prvih nekoliko dana studenoga, piše FT, prenosi Reuters.

(Fena)


2 komentara

  • Sadašnji raspored svjetskih “lidera” ne ulijeva povjerenje za mir u svijetu.Tamo daleko “budala” Trump,u susjedstvu B.Johnson i Erdogan,na sjeveru Putin koji sad ispada najpametniji od svih,pa u S.Koreji mali debeli K.I.Jung.Nije dobro.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.