Velika akcija hrvatskih navijačkih skupina iz BiH i Hrvatske: Ujedinjeni pomažu pogođenima potresom

Jedna poruka, a nekoliko navijačkih skupina. Trenutno im nije bitna nikakva ljestvica, a ni mjesto njihova omiljenog nogometnog kluba na istoj, oni su se sada ujedinili i pomažu potresom pogođenom području.

Naime, na Facebook stranicama brojnih hrvatskih navijačkih skupina tijekom jučerašnjeg dana osvanula je jedna poruka, identična u svakoj objavi:

Hrvatske navijačke grupe od danas započinju akciju prikupljanja materijala i izgradnju montažnih kućica za najugroženije obitelji na području koje je pogođeno potresima. Želimo na ovaj način što konkretnije i efikasnije pomoći onima kojima pomoć najviše i najhitnije treba jer je situacija izuzetno teška za veliki broj ljudi, pogotovo ako uzmemo u obzir hladno vrijeme i činjenicu da se radi već o ionako zapostavljenom kraju Domovine.

Vrijeme nije saveznik ovom kraju i ljudima u nevolji, njima pomoć i krov nad glavom trebaju odmah jer mnogi i danas, gotovo dva tjedna nakon potresa, spavaju i preživljavaju u automobilima i potpuno neadekvatnim objektima.

S obzirom da veliki broj ljudi želi i novčanim donacijama sudjelovati u ovoj zajedničkoj akciji hrvatskih navijača, zamolili smo našeg prijatelja i čovjeka od našeg najvećeg povjerenja, Damira Markuša – Kutinu, da nam ustupi svoj bankovni račun preko kojega će se skupljati donacije specifično za ovu svrhu.

Sve one koji svojim novčanim donacijama žele sudjelovati u ovoj akciji, pozivamo da to učine na broj računa ispod ovog teksta:

  • Žiro račun (kunski i devizni):
  • IBAN: HR46 2407 0003 1058 39121
  • Vlasnik računa: Damir Markuš
  • Adresa: Radnička ulica 15, 44320 Kutina
  • SWIFT/BIC: OTPVHR2X.

Za komentar, ali i provjeru, novinari portala Dnevno.hr nazvali su i samog Markuša. Potvrdio je da je akcija legitimna te da zaista i jest objavljen njegov postojeći broj računa.

Upitan zašto, odgovara: “Da pomognem toj jednoj dobroj nakani”. Ističe kako je na poziv za objavom upravo njegova računa pristao jer udruge, odnosno navijačke skupine svoje račune ne mogu objaviti, “neprofitne su”, govori.

Ipak, i prilikom uplate na gore navedeni račun, potrebno je naznačiti da se radi o donaciji. “Vjerojatno ću i ja morati s poreznom rješavati uplate” dodaje.

Ne nam do sada prikupljenu svotu, govori kako je akcija pokrenuta u ponedjeljak navečer, a za sada funkcionira odlično. “Bitno da krenemo”, tvrdi pa dodaje kako će s prikupljanjem sredstava stati kada dosegnu određenu svotu, no o njoj pak još uvijek nije odlučeno.

Novce će iskoristiti kako bi prikupili materijale za montažne kućice koje će potom podijeliti mještanima na potresom pogođenom području. Opet, pomalo samozatajno, ne otkriva tko će iste proizvoditi no, dodaje, radi se o jednoj hrvatskoj tvrtki.

Upitan o suradnji ne samo hrvatskih nego i navijačkih skupina iz BiH, jer priključili su se i iz KN Ultras – Zrinjski Mostar te Škripari iz Širokog Brijega, govori:

To su naša braća, mi ne gledamo, nije nam bitno tko je tko.

Naposljetku, kada će sve to biti gotovo, i prikupljanje donacija, ali i ispunjavanje naumljenog, govori, “sve ćemo izvatke računa pokazati svim skupinama. Tako da sve bude jasno”, rekao je.

Na samom kraju zahvalio se svima i dodao kako prikupljanje donacija ide odlično. “Pozivam sve, da ako mogu, pomognu tim ljudima”, zaključio je.

Akciji su se priključili i Bad Blue Boysi Zagreb, Torcida Split, KN Armada Rijeka, Kohorta Osijek, Demoni Pula, UN Tornado Zadar, UN Funcuti Šibenik, Ultras Vinkovci, White Stones Varaždin…

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.