Velika afera: Nikola Karabatić osuđen zbog namještanja utakmice

Nikola Karabatić

Veliki rukometni kladioničarski skandal u koji je bio umiješan Nikola Karabatić, njegov brat Luka i još osoba završio je u srijedu šokantno za najboljega rukometaša svijeta.

Novi svjetski prvak je 2012. godine u Francuskoj bio optužen za namještanje utakmice (u svibnju 2012., susret Montpelliera i Cessona), a danas, samo par dana nakon završetka SP-a stigla je i konačna presuda – Nikola Karabatić kažnjen je nakon dvogodišnjeg sudskog postupka na zatvorsku i novčanu kaznu.

Slavni francuski reprezentativac kažnjen je s 10.000 eura i dva mjeseca uvjetne kazne zatvora jer je proglašen krivim za namještanje utakmice i klađenje na isti susret, pišu Sportske novosti.

Sporna utakmica odigrana je 2012. godine. Nikola i Luka Karabatić tada su bili članovi moćnoga prvaka Montpellierea, a utakmica sa Cessonom odigrana u trenutku kad je prvenstvo već bilo riješeno. I dogodila se ‘senzacija’ – apsolutni favorit izgubio je od Cessona s 31:28, a koeficijent na pobjedu momčadi iz Rennesa bio je 45.

Prema tvrdnjama tužiteljstva u Montpelliereu, Karabatić i još 16 osoba su se kladili na takav rasplet i ukupno zaradili oko 300.000 eura.

Prva presuda u slučaju koji je potresao rukometni svijet donesena je još 2015. godine, a tada je Karabatić kažnjen samo novčano (10.000 eura).

Tužitelj je Karabatića tada nazvao ‘razmaženim sportskim derištem’, zahtijevajući 30.000 eura novčane i tri mjeseca zatvorske kazne, a sada, dvije godine kasnije, presuda je izmijenjena u 10.000 eura i dva mjeseca zatvora uvjetno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.