Veličanstvenim koncertom Glazbena škola Široki Brijeg zaključila školsku godinu

Veličanstvenim završnim koncertom Glazbena škola Široki Brijeg zaključila je vrlo uspješnu školsku godinu.

Završni koncert održan je u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, a njime je širokobriješka Glazbena škola na svečan način zaključila školsku godinu na izmaku, u kojoj je imala preko 50 javnih nastupa.

Na početku koncerta nazočnima se pozdravnim riječima obratila Tonćika Kolobarić, ravnateljica Glazbene škole Široki Brijeg, koja je publiku upoznala s programom. U obraćanju tijekom koncerta naglasila je i zahvalnost zbog pokroviteljstva Grada Širokoga Brijega na natjecanjima na kojima je Glazbena škola sudjelovala.

Program završnoga koncerta pripremili su profesori Glazbene škole: Marko Salavarda, Željka Naletilić, Dunja Bilinovac, Anita Milićević, Nina Puzić, Mateja Milićević, Marija Čolak, Luka Kraljević, Irena Vučić, Joško Slišković, Nikolina Vukoja i Mirjana Čuljak, a korepetitorica je prof. Ivona Ćeškić.

U programu su sudjelovali Tamburaški orkestar, Mali zbor, Djevojački zbor i učenici Glazbene škole Široki Brijeg.

Inače, Glazbena škola Široki Brijeg nastala je još 1974. godine kao mali područni odjel Glazbene škole Mostar te je u višedesetljetnom djelovanju izrasla u samostalnu školu u sklopu koje su osnovna i srednja glazbena škola.

Srednja škola u širokobriješkoj Glazbenoj školi jedina je srednja glazbena škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj pa učenici dolaze i iz Posušja, Gruda, Ljubuškoga, Livna, Tomislavgrada, Čapljine i drugih mjesta.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.