Velež izmirio sve porezne obaveze

FK Velež uspješno je izmirio dugovanje prema Poreznoj upravi FBiH, objavio je mostarski klub u nedjelju.

Usporedno sa realizacijom kapitalnog projekta od najvišeg značaja, izgradnjom moderne južne tribine stadiona Rođeni čiji se jasni obrisi mogu sve jasnije vidjeti iz dana u dan, izgradnje novog terena u Blagaju koji će našim Rođenima biti na raspolaganju za odvijanje trenažnog procesa, te uređenja prostorija na zapadnoj tribini, administrativni odjel našeg Kluba u proteklom periodu, a van očiju javnosti, naporno je radio na nastavku realizacije reprograma o otplati poreznog duga po kojem je FK Velež Poreznoj upravi Federacije BiH bio dužan isplatiti ukupan iznos od 275.897,41 KM, priopćili su.

Naveli su kako je klub s Poreznom upravom Federacije BiH potpisao Sporazum o plaćanju dužnih javnih prihoda 2015. godine, a kako je glavnica iznosila 195.285,41 KM, dok se još 80.612 KM odnosilo na pripadajuće kamate.

Otplatom cjelokupnog iznosa glavnice, FK Velež Mostar stekao je sve preduvjete za otpis duga propisan pripadajućim kamata, te tako možemo reći da je naš Klub čak osam mjeseci prije isteka roka izmirio sve svoje obaveze po osnovu predmetnog sporazuma sa Poreznom upravom Federacije BiH, zaključili su u priopćenju te dodali da ovo predstavlja još jedan u nizu pozitivnih koraka Kluba.

Pogledajte koliko su dužni premijerligaški klubovi

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Klub koji je iz Mostara, klub koji nas itekako zanima. Klub koji ima Povijest. Uz HŠK Zrinjski je najveći klub u BiH
    Bravo FK Velez, ti si primjer našim sezonskim klubovima.

  • Bravo crveni.Primjer ste velikog kluba ovih prostora.Sta je za vas da ispadnete iz kupa.Sta je za vas da izgubite prvenstvenu utakmicu u Posusju.

  • kapa do poda
    velezovoj upravi sva porezna
    dugovanja isplatili kadce ovi ostali klubovi is platit porezne dugove neki pisu dase velez oslanja na drzavu kakva drzava svejeto lazna prica velez ima ogromne navijace tusu nogometne legende kluba

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.