Nevjerojatno svjedočanstvo Jima Caviezela o snimanju filma “Pasija”

Film “Pasija” redatelja Mel Gibsona, objavljen 2004. godine, često se percipira kao jedan od najvjerodostojnijih filmskih prikaza Isusa Krista.

Jim Caviezel, koji je glumio Isusa, izrazio je da je snimanje ovog filma imalo dubok emocionalni i duhovni utjecaj na njega. Sam Gibson ga je upozorio na težinu ovoga filma, ali je Caviezel prihvatio kazavši da on to mora učiniti. Fascinantna činjenica je već ta da su njegovi inicijali J.C. te da je tada imao 33 godine.

Bio je toliko predan ulozi da je izjavio: Ne želim da ljudi vide mene. Želim da vide samo Isusa. I mnogi se slažu da je uspio prenijeti duhovnu snagu i Isusovu patnju na vrlo uvjerljiv način.

Naime, za vrijeme snimanja udario ga je grom, dislocirao je rame, slučajno je bičevan dva puta što mu je ostavilo duboke ožiljke, a nakon snimanja mu je tijelo bilo toliko izmučeno da je morao biti opovrgnut dvjema operacijama na srcu uz to što je izgubio 20 kilograma. Također, patio je od hipotermije i upale pluća zbog stajanja na križu dugo vremena, o čemu govori i činjenica da je 5 tjedana od 2 mjeseca snimanja trajala scena raspeća.

Ne samo da je ostavio dubok trag na gledateljima, ali je utjecao i na same glumce. Naime, Luca Lionello koji je glumio Judu, bio je ateist, a nakon snimanja se obratio i krstio svoju djecu. Pedro Sarubbi, ili Baraba u filmu, osjećao je kako ga gleda sam Isus Krist. Osim toga, jedan od glavnih snimatelja bio je musliman, ali je prešao na kršćanstvo.

Nakon filma, Caviezel je otvoreno govorio o svojoj vjeri i duhovnosti. Često je dijelio svoje iskustvo snimanja “Pasije” kao duhovno ispunjavajuće iskustvo koje ga je povezalo s vjerom i dubljim razumijevanjem uloge koju je igrao.

Caviezel je nastavio raditi u filmskoj industriji nakon “Pasije”, ali je također nastavio biti aktivan u promicanju kršćanske vjere. Osim toga, pojavio se u nekoliko filmova i televizijskih serija, ali “Pasija” ostaje jedan od njegovih najupečatljivijih radova.

Blockbuster u režiji Mela Gibsona bio je nominiran za tri Oscara i zaradio je više od 600 milijuna dolara.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

    • Tko sudi i kakvom mjerom druge sudi tako ce mu i biti sudeno.Poanta ne sudit,pogotovo kad nema covjeka bez grijeha.Na Bogu je da sudi a na ljudima da budu bolji ljudi.Gledat svoje grijehe je jedini pametni savjet za onog tko zeli u buducnosti gledat Boga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.