‘Večernji zvon’ – turneja Tamburaškog orkestra Široki Brijeg

Večernji zvon 2013. je niz od nekoliko koncerata, točnije 5,  koje priređuje Tamburaški orkestar Glazbene škole Široki Brijeg sa svojim gostima u mini-turneji po hercegovačkim gradovima već drugu godinu za redom.

Tamburaški orkestar je osnovan u studenom 2008. godine, kada su nabavljeni i prvi instrumenti. Sastavljen je uglavnom od učenika osnovne i srednje glazbene škole u sklopu njihovog obveznog predmeta Skupno muziciranje.

Koncertna djelatnost orkestra započinje već u svibnju 2009.godine, i od tada ne prestaje. Na programu orkestra su djela raznolika razdoblja i žanra, od klasičnog repertoara do zabavnog, a posebno se trude da se promoviraju djela hrvatskih autora.

Broj članova orkestra je promjenjiv, no ima i članova koji su u orkestru od samog početka, pa čak i nekih koji su završili glazbenu školu, ali su izrazili želju da nastave svirati u orkestru, što im je omogućeno.

vecernji_zvon

Zbog velike zainteresiranosti, a i dugoročnog planiranja, u Glazbenoj školi Široki Brijeg osnovan je 2010. godine i odsjek tambure kao solo instrumenta, i kao takav je prvi i jedini u BiH, dok u RH takvi odsjeci redovito postoje u glazbenim školama. Danas taj odsjek broji 5 vrijednih učenika koji su ujedno i perjanica ovog orkestra i osiguravaju sigurniju budućnost tambure i tamburaških orkestara u Hercegovini.

Tamburaški orkestar Glazbene škole Široki Brijeg, kao i odsjek tambure od osnutka vodi Davor Markota, dipl. muzikolog-profesor.

Ovo je drugi samostalni cjelovečernji koncertni ciklus ovog orkestra.  Ove godine kao solisti nastupaju đaci Josip Slišković i Nikolina Šušak i profesori Marija Čolak i Dunja Bilinovac.

Koncerti će se održati:

–         17.6. ponedjeljak, Široki Brijeg, dvorana Zavoda sv. Obitelji u 20h

–         18.6. utorak, Grude, kino-dvorana u 20h

–         19.6.srijeda, Međugorje, dvorana Ivana Pavla II, u 20h

–         20.6. četvrtak, Mostar, galerija kraljice Katarine Kosača, u 20h.

–         21.6. petak, Čapljina, galerija HKS, Trg hrvatske slobode 1, u 20h.

Na programu su djela suvremene tamburaške orkestralne glazbe, ali i bezvremenske popularne starogradske pjesme.

Ulaz je slobodan –  dobrodošli!

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.