Večernjakov pečat u četvrtak u Mostaru – Jabuka.tv

Večernjakov pečat u četvrtak u Mostaru

U četvrtak, u 21.05 sati, “Europsko proljeće” stiže u Bosnu i Hercegovinu, točnije u Mostar. Večernji list, zajedno sa svojim partnerima, organizira 16. po redu Večernjakov pečat, manifestaciju koja je u svijetu prepoznata po snažnim porukama mira i suživota, a koju su mnogi ocijenili najvećim društvenim događajem u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Uz bogat zabavni program i glamurozni crveni tepih, manifestacija “Večernjakov pečat” ima i svoju relevantnu društveno-političku dimenziju.

Prijatelji BiH

Naime, već tradicionalno, Večernjakov pečat okuplja brojne visoke dužnosnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe. Tako će biti i ove godine.

Prvi put manifestaciji “Večernjakov pečat”, koja se ove godine održava pod motom “Europsko proljeće”, nazočit će premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković kojem će društvo praviti i šef slovačke diplomacije i kandidat za predsjednika Skupštine Ujedinjenih naroda Miroslav Lajčak.

Riječ je o čovjeku koji je više puta pokazao koliki je prijatelj Bosne i Hercegovine i naroda koji žive na ovim prostorima, zbog čega mu je 2008. godine i dodijeljena nagrada “Večernjakov pečat”.

Promocija BiH

Ovom događaju nazočit će članovi Predsjedništva BiH koji su i ove godine preuzeli visoko pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom te brojni politički dužnosnici sa svih razina vlasti, uključujući predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru.

Svoju nazočnost na manifestaciji, koja se održava u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, potvrdili su i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, kao i brojni državni, federalni i županijski ministri, visoki međunarodni dužnosnici, članovi diplomatskog zbora, gradonačelnici, načelnici i dr. Svoj pečat ovoj manifestaciji svake godine daju i brojni poznati estradnjaci, znanstvenici, gospodarstvenici, sportaši, osobe iz kulturnog i vjerskog života.

Tako će i ove godine manifestaciji nazočiti Papin izaslanik apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto.

Gibonni, Goran Karan, Giuliano, Nedžad Salković, Đelo Jusić, Enis Bešlagić samo su neke od osoba s estrade koje će se večeras prošetati crvenim tepihom ispred Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru te uveličati manifestaciju “Večernjakov pečat” kojoj je cilj promovirati Bosnu i Hercegovinu u svoj njezinoj različitosti te pokazati da je ovoj zemlji mjesto u europskoj obitelji.

(Večernji list BiH)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.