Širokobriježani i Brotnjak traže svoje karte za Olimpijske igre – Jabuka.tv

Širokobriježani i Brotnjak traže svoje karte za Olimpijske igre

Inspirativna sportska priča koja opisuje zajednički put do uspjeha trojice hrvatskih karate reprezentativaca, hercegovačkih korijena sa zagrebačkom adresom. Karate je kao sport na ovim prostorima inače najuspješniji, a dokaz tomu je i ova priča.

Velika ostvarenja

Sportska ostvarenja pripremaju se u hramu hrvatskog sporta – dvorani Dom sportova. Upravo tamo u Karate klubu Hercegovina – Zagreb, treniraju trojica od sedmorice članova hrvatske nacionalne seniorske vrste, koja se iz Turske prije nešto više od tjedan vratila s brončanom medaljom, kako se od milja ističe, zlatnog sjaja. Širokobriježani, braća, Anđelo Kvesić brončani s posljednjeg prvenstva svijeta u teškoj kategoriji i Ivan Kvesić te Brotnjak Ivan Martinac svojim nastupima uvelike su doprinijeli osvajanju jedine Hrvatske medalje na proteklom Europskom prvenstvu i time kako kažu započeli niz medalja koje će ova ekipa u idućim godinama osvajati na europskoj i svjetskoj karate pozornici.

Posebno je značajan doprinos braće Kvesić koji su na turniru imali u 10 borbi isto toliko pobjeda. Njih dvojica kao da su se natjecali tko će biti bolji, ovaj put bilo je izjednačeno. Njihove trenere i izbornika može samo veseliti da i na idućoj velikoj smotri nastave s bratskim dvobojem.

S obzirom na to kako su od svojih prvih sportskih koraka pod paskom trenera Danijela Vučića njih trojica zajedno ostvarili svoja sportska postignuća, nema bojazni kako će se naš spomenuti trojac još dugi niz godina razveseljavati svojim rezultatima, a njihovo zajedništvo već na idućem Europskom prvenstvu Hrvatsku odvesti na krov Europe.

Zahtjevne kvalifikacije

Dečki često kažu kako je teško ne biti inspiriran za osvajanje medalja kada svaki dan prođete pored spomenika velikana sporta Frane Bučara, a trg na kojem je dvorana gdje se trenira i kuju medalje nosi ime još jednog velikana Krešimira Ćosića, ali kažu uvijek ostaju prekrasna i inspirativna sjećanja na početke u dvoranama rodne Hercegovine, piše Večernji list BiH.

Za uspjeh uvijek morate imati uzore kao inspiraciju, veliko odricanje, upornost, rad, stručan trenerski tim i organiziran sustav koji će pružati podršku na svakodnevnoj bazi. Sve ovo kroz 2017. godinu zapravo je predigra za početak iznimno zahtjevnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. u Japanu koje će započeti već u siječnju iduće godine i trajati dvije godine.

Stručni tim trenera u klubu, glavni trener kluba Danijel Vučić te Boris Vujičić i Stjepan Bešenić imaju pred sobom zahtjevan zadatak, dovesti barem jednog od njih trojice do plasmana na Olimpijske igre u Tokiju.

– Naravno, tu je s njima u klubu još jedna iznimno ozbiljna pretendentica za plasman na igre, Europska prvakinja Maša Vidić. Tko zna možda se osim njih nametne još netko iz ekipe, a zasigurno uz ostale članove muške i ženske nacionalne vrste, optimizma ne manjka da se ostvari cilj koji je pred svim karate djelatnicima u Hrvatskoj, govore nam iz KK Hercegovina Zagreb.

Ono što je najvažnije za karate sport u Hrvatskoj je to da Hrvatska ima barem jednog predstavnika u karateu na Olimpijadi u Japanu za tri godine. Nadamo se kako bi se na listi odabranih mogao naći barem jedan iz hercegovačkog trojca.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.