Večeras “Terca na Brijegu”

U srijedu 15. svibnja u Širokom Brijegu će se po prvi put održati susret klapa pod nazivom “Terca na Brijegu”. Nakon više od 5 godina djelovanja muške klape “Dobrkovići” i ženske klape “Diva” ovakav susret je i više nego očekivan i dobrodošao. Ženska klapa “Diva” koja aktivno djeluje od 2008. godine te iza sebe ima zapažene nastupe u BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, prihvatila se ovog zahtjevnog posla i organizirala “Tercu na Brijegu” u sklopu manifestacije “Briješka zvona” a pod pokroviteljstvom Općine Široki Brijeg.

Velik utjecaj Dalmacije rezultirao je i osnivanjem velikog broja klapa na području Hercegovine. Široki Brijeg će ugostiti njih 9. Nastupit će ženske klape “Izvor” iz Mostara, “Lira” iz Trebižata i “Diva” iz Širokog Brijega, mješovite klape “Katarina” iz Bune i “Signum” iz Čapljine te muške klape “Zvizdan” iz Posušja, “Trebižat” iz Trebižata, “Bratovština” iz Gorice i “Dobrkovići” iz Širokog Brijega.

Ovim putem pozivamo sve ljubitelje klapskog pjevanja i one koji će to tek postati, da dođu 15. svibnja u 19:30 u Zavod Svete obitelji na Puringaju i provedu ugodnu večer u još ugodnijem društvu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.