U Širokom Brijegu predstavljen nacrt strategije razvitka ŽZH

Na 7. tematskoj sjednici Općinskog vijeća vijećnicima je prezentiran Nacrt Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Na samom početku rada sjednice nazočne je pozdravio Predrag Naletilić Cobra član županijskog odbora za razvitak naglasivši važnost donošenja ovog strateškog dokumenta za županiju, a samim tim i za Općinu Široki Brijeg. Jurij Kobal u ime izrađivača Strategije tvrtke Oikos d.o.o. prezentirao je Strategiju  istaknuvši viziju i strateške ciljeve.

ov_siroki_brijeg

„Europa od svih nas traži da se specijaliziramo za određene sektore, primjerice Slovenija se fokusirala na banjski turizam i ruralni razvoj i tu je uspjela, isto tako je potrebno i Županiji Zapadnohercegovačkoj da se fokusira na ono gdje ima potencijala“, rekao je Kobal dodavši da su prednosti ŽZH njen geostrateški položaj, razvijenost industrijske i trgovačke djelatnosti i dobra osnova za razvoj turizma. „Prilika za ŽZH je prekogranična suradnja s ulaskom Republike Hrvatske u EU, ali istovremeno je i rizik ulazak Republike Hrvatske u EU u slučaju spore prilagodbe EU standardima“, rekao je između ostalog Kobal govoreći o snazi, prilikama, rizicima i slabosti strateške pozicije županije. „Na tragovima tradicije, vjere, temeljima kulturno-povijesne i društvene odgovornosti razvijaju se kreativni proizvodi i usluge koji su uspješni na vanjskim tržištima“, jedna je od vizija Strategije razvitka ŽZH.

strategija_razvitka-010

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • PA NARAVNO , O OVOME VAM GOVORIM , A VI STIPENDIJE PODJELILI ZA STUDIJ GITARE NEZZ NI JA ČEGA JOŠ , A ZA STUDENTE EKOLOGIJE , TURIZMA … NIŠTA
    JADNOOOOOOOO

  • Slusao sam gospodina i ima finu priču…ali nazalost od ovih vijećnika nitko nije nista sposoban napraviti,oni su dosli radi reda trljali oci uzeli 150km i negdi na rucak!

  • Ovi su u vijeću da uzmu mjesečna davanja a to je skoro sve iz HDZ ti podobni glasačka mašinerija a vidite njihovu SPOSOBNOST u centru grada TRI MJESECA RASKOPAN a da neznaju šta će sutra kad asvaltiraju raditi pa moraju opet raskopat toliko o strategiji

    • a ti se jadan satra pišući kontra njih a narod opet glasa za njih 😀 jbga pajdo,ti bi vjerojatno natjerao da se radi i po onoj kiši što je padala stalno.Hahaha

  • Kasno marko na kosovo stize,rekli bi nasi stari”Kad je svega nestao sad se vi sjetili “Plan Razvoja” a svi suvi ko poprzeni.

  • slusao sam ga preko radija,covjek lijepo prica,ali nema tu dobroga bez konkretnih projekata ,jedan ali vrijedan i to je to,on usporedjuje prometni polozaj Sirokog i regije sa Rijekom, kako’ svi znademo gdje je Rijeka,cesta,more,zeljeznica a mi ‘ ni cestu u gradu a ne krizanje regionalnih prometnica,za sada samo odradjivanje i prodavanje pameti , nazalost!!!!

  • Ajmo pokrenuti nekakvu akciju za ukidanje naknada za rad u Općinskim vijećima i raznim odborima (osim troškovi putovanja na sjednice).

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.