Večeras premijera filma “Čuparina vune”, sutra “Crnačko silo”

Večer folklora “Crnačko silo” održat će u subotu navečer, 3. kolovoza 2019. na igralištu Osnovne škole u Donjem Crnču.

Povodom 10. godine djelovanja HKUD “Crnač” u kinu Borak u Širokom Brijegu večeras (petak) s početkom u 20 sati premijerno će se prikazati i dokumentarni igrani film o ovom selu, a isti će se moći nabaviti na “Crnačkom silu”.

Ove godine uspjeli smo realizirati snimanje filma “Čuparina vune” koji prikazuje nekadašnji život i običaje u našem selu i jako smo sretni zbog toga, izjavila je za portal Jabuka.tv članica HKUD “Crnač” Iva Karačić.

“Crnačko silo” tradicionalno se održava već deset godina i zasigurno je najvažniji kulturni događaj u ovom selu jer svake godine okupi mnoštvo posjetitelja.

“Crnačko silo” najvažniji je kulturni događaj u ovom selu i okuplja mnoštvo posjetitelja

Sve je započelo s ciljem čuvanja starih običaja, pjesama i plesova te općenito oživljavanja kulturnog života u našem selu. Svake godine odazovu se društva iz BiH i Hrvatske, a naše druženje upotpune mještani i ljubitelji ovakvih manifestacija. Uz trud svih članova našeg društva zabava je uvijek na zavidnoj razini, dodala je za čitatelje portala Jabuka.tv Iva Karačić.

Organizatori se nadaju da će “Crnačko silo” nastaviti svoju tradiciju i da će i buduće generacije gajiti narodne običaje Crnča i Hercegovine, a na ovu manifestaciju pozvani su svi zainteresirani.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.