Nova prijevara: Lažna Unicredit Bank dijeli čekove u nagradnoj igri

Svjedoci smo kako se društvene mreže znaju često zlorabiti za brojne prijevare, a za to se često koriste imena poznatih kompanija.

Tako je čini se ovaj put s Unicredit Bankom, koja nema službenu stranicu na Facebooku. Naime, pojavila se određena stranica s nazivom ove banke koja nudi građanima čekove kroz nagradnu igu, javljaju čitatelji portala Jabuka.tv.

Kako bi opravdali svoje postojanje na Facebooku, istaknuli su kako su se odlučili vratiti na društvene mreže “kako bi svojim klijentima olakšali komunikaciju”.

Zbog tog povratka odlučili su organizirati “nagradnu igru dobrodošlice” gdje bi svojim klijentima poklonili kroz nagradnu igru 30 čekova od 390 KM, 

Za uzvrat traže da fanovi lajkaju njihovu stranicu, lajkaju i podijele objavu te da u inbox pošalju određeni broj 1-999.

Kakvi bi daljnji zahtjevi bili ne zna se, ali preporučuje se svima koji vide ovakve i slične objave da ih prijave na društvenim mrežama ili ignoriraju, jer sigurno nećete dobiti ništa.

U ovom slučaju najvažnije je ako pogledate kontakte na službenoj stranici ove banke, link za službenu FB stranicu ne postoji, tako da je jasno da se radi o novom pokušaju prijevare.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.