“Večer Mozarta”: Nikolina Vukoja na velikom koncertu Simfonijskog orkestra Mostar

Širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja u ponedjeljak 19. studenoga kao solistica će nastupiti na koncertu “Večer Mozarta” koji organizira Simfonijski orkestar Mostar.

Nikolina Vukoja uz pratnju mostarskoga Simfonijskog orkestra izvest će “Koncert br. 2 za flautu u D-duru, K. 314”, a Marko Zavišić iz Zagreba umijeće će pokazati izvodeći “Koncert za klarinet u A-duru, K. 622”.

Nakon solističkih nastupa, Simfonijski orkestar Mostar izvest će “Malu simfoniju br. 21, K. 201”, a koncertom će ravnati zagrebački dirigent Igor Tatarević.

Koncert će se održati u kapelici franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, u ponedjeljak 19. studenoga u 19:00 sati, a ulaz je slobodan.

Solistički nastup prof. Marka Zavišića, a tako i prof. Nikoline Vukoja, prilika je da se publici ponovno predstave iznimno vrijedni glazbenici koji su već nastupali s našim orkestrom, ali su svojim predanim radom i zalaganjem zavrijedili solo nastup, istaknula je za portal Jabuka.tv Snježana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar.

Napustila Hercegovinu, ali ostala vezana

Inače, Nikolina Vukoja u lipnju je održala završni koncert na poslijediplomskom sveučilišnom studiju, koji je završila s odličnim uspjehom i uza sve pohvale.

Za mene je taj koncert bio najbolji pokazatelj da su se upornost i sav uloženi trud definitivno isplatili. S time su završili svi koncerti vezani za studij tako se sada više mogu fokusirati na pripremu i organizaciju samostalnih recitala te pripremu za kojekakve audicije, izjavila je za portal Jabuka.tv Nikolina Vukoja.

Nikolinu Vukoju raduje što je ostala povezana s Hercegovinom

U međuvremenu je mlada i talentirana glazbenica primljena na mjesto redovnog profesora u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, što je – kako navodi – na pedagoškom području iznimna čast s obzirom na kvalitetu škole te mogućnosti napretka.

Iako nije najsretnija zbog toga što je napustila Široki Brijeg i Hercegovinu, zbog mogućnosti koje joj Zagreb nudi svjesna je da je njezino mjesto trenutno u takvoj okolini. Ipak, uza sve obveze u Zagrebu, čuva veze i s Hercegovinom.

Polako se prilagođavam i s pojedinim glazbenicima radim na organizaciji koncerata te pokušavamo pokrenuti uspješnu suradnju. S druge strane, ostajem povezana s Hercegovinom te tako znam, bez ikakve sumnje, da ću svojim koncertima uvijek doprinositi klasičnoj glazbi u Bosni i Hercegovini, a ujedno tako i na pedagoškom području. U rujnu sam počela suradnju sa Simfonijskim orkestrom u Mostaru, što me iznimno veseli te se nadam da će suradnja potrajati, naglasila je mlada flautistica.

Uz angažman u mostarskom Simfonijskom orkestru, Nikolina Vukoja sačuvala je suradnju i s Glazbenom školom Široki Brijeg, u kojoj je posebno veseli rad i trud učenika koji je 3. razred osnovne škole, a već ima vrijedne nagrade s međunarodnih natjecanja.

Ovogodišnju sezonu Simfonijski orkestar Mostar otvorio je koncertom “Večer Beethovena“, na kojem su se sastali glazbenici iz Mostara, Sarajeva, Dubrovnika, Splita, Zagreba.

Misija Simfonijskog orkestra Mostar je promovirati mlade, talentirane glazbenike iz Bosne i Hercegovine, a svim prijateljima-glazbenicima orkestra, kao što je u ovom slučaju prof. Marko Zavišić, koji će, uz mene, biti solist na koncertu u ponedjeljak, orkestar uvijek želi zahvaliti. Oboje smo solisti Simfonijskog orkestra Mostar tako da smo s velikom radošću i zadovoljstvom prihvatili ovaj koncert, zaključila je za portal Jabuka.tv Nikolina Vukoja.

Pozitivna priča: Nikolina Vukoja – glazbenica koja je pregazila trnje na putu do uspjeha

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Svaka cast ovoj djevojci, steta sto je netko ovdje nije prepoznao i ostavio, ali Zagreb je bolja sansa za Nikolinu. Kad je toliko ulozila u svoj trud i rad, neka je u vecem gradu.

 • Ima još dosta talentiranih cura ali nemaju tatinu financijsku podršku što nije zanemarivo. Čestitam djevojko, iskoristi svoju priliku.

  6
  4
  • Evo ga, samo sam čekao da netko krene o financijskoj podršci i sličnome. Pa, je li cura kriva što je imala podršku i umanjuje li to njezin uspjeh? Ima li i veliki broj drugih dobrostojećih i tajkuna u Hercegovini ogromnu financijsku podršku, pa na što je troši? Na boce skupog pića u izlascima, na luksuzna auta koja često slupaju prije nego što nauče voziti, na paljenje guma, na drogu, kocku, a o drugim stvarima da i ne govorim… I sad ovakve primjere i uspjehe umanjivat time što joj je Bog dao da je rođena u obitelji koja joj je mogla priuštiti da ostvari svoje snove je glupost nad glupostima.
   Istina, ima talenata koji propadnu zbog financijske nemoći, ali Bože moj – sve vrste života su život.
   Slavite uspjehe i ne tražite dlaku u jajetu. Nikolina, bravo!

   17
 • e to ti je kod nas čim neko uspije u životu udri po njemu,nekad ni pare nisu važne ,a ta djevojka ima dva brata sportaša koji nisu uspijeli pa eto dokaz da novac neigra glavnu ulogu

  2
  2
  • A bas si pravi “goja”,koliko to brace? Koji smijesan komentar, nebi da je bratu 35,pa nije uspio. Bez komentara bolje. Zivi i zdravi bili…

 • Haha pa legendo potporu su imali ali su ih roditelji naučili i da rade brat koji je nogometaš zna n kada razgoniti gradjevinski materijal a dok mu se druge kolege u to doba jos nisu ustaške daj Bože da su djeca svih sirokobrijeskih gazda slicni njima,a curi sve najbolje i poslovno i privatno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.