Posljedice nevremena u Mostaru: Poplivali podrumi, podzemne garaže i škola

Nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom i grmljavinom poplivalo je brojne ulice u Mostaru te napravilo materijalne štete na vozilima te poslovnim i privatnim objektima.

Djelatnici nadležnih službi su na terenu i rade na otklanjanju posljedica nevremena u Mostaru, rekli su za Bljesak.info iz Gradske uprave Grada Mostara.

Dodali su kako se radi na pročišćavanju odvodnih kanala kako bi se voda što prije povukla s ulica. Uslijed velike kolilčine kiše koja je pala u kratkom vremenskom razdoblju došlo je do začepljenja odvoda, kao i zbog stvari koje su blokirale odvode, a koje je nanijela obilna voda, dodali su.

Na terenu su i pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar koji rade na ispumpavanju vode na više lokacija.

Oglasila se FUCZ

Opće stanje nakon padalina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) je dobro. Sve intervencije su uspješno obavljene i nema opasnosti po materijalna dobra, priopćio je u petak navečer Operativni centar Federalne uprave civilne zaštte.

Obilne kišne padaline zahvatile su u petak oko 15:00 sati područje HNŽ-a, a Grad Mostar zadesila je najveća količina padalina, dok je u ostalim općinama količina padalina bila zanemariva.

Veliki broj intervencija uglavnom se odnosio na ispumpavanje vode iz podrumskih prostorija, podzemnih garaža tržnih centara, te ispumpavanje vode iz prostorija Osnovne škole u Ulici Alekse Šantića.

Nevrijeme pogodilo Mostar, brojne ulice pod vodom

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Hebo vam nesposobnost, ljecine jedne.
    Godinama pliva po Mostaru i u stanove. Niste u stanju Mostarsku kanalizaciju ocistiti, popraviti kamoli obnoviti, heben vam soping-centar u srid grada. Godinama ovaj teror traje. Voda ulazi i u stanove na petom katu (u. Kralja Zvonimira). Samo vi radite za tude interese, sotonskog zapada. Koliko vi marite za Hrvate, vec bi bili svi mrtvi. Hebala vas Njemacka i Amerika, samo vam donose korupciju, iseljenistvo, siromastvo, izumiranje, pandemije, pederstvo, zelene agende, ratove itd..
    Borite se za svoj narod.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.