Vatreni: Hrvatska predsjednica odlikovala “heroje cijeloga svijeta”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak je na Pantovčaku primila igrače hrvatske nogometne reprezentacije i stručni stožer predvođen izbornikom Zlatkom Dalićem.

Predsjednica Republike uručila je odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnoga stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović održala je govor prije nego što je odlikovala igrače i stručni stožer.

”Sve vas pozdravljam i želim vam srdačnu dobrodošlicu iz dubine srca na svečanosti odlikovanja našim herojima.

Svi smo mi vaši navijači, osvojili ste srca cijeloga svijeta.

Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo. Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i izvan Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima.

Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji su pisali da ste moderno čudo, kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Pisali su kako niste odustajali čak i onda kad su vam od umora kosti pucale. Divili su vam se.

Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama.

Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, a na nama političarima da osiguramo sve da i nadolazeće generacije mogu slijediti vaš put. Hvala vam.”

U ime igrača okupljenima se obratio Zlatko Dalić.

Hvala vam što ste bili prisutni u Rusiji i davali nam potporu. Hrvatska je država mjesec dana bila najljepša na svijetu i takva treba ostati. Pokazali smo zajedništvo. Dat ćemo sve od sebe svaku utakmicu da promoviramo Hrvatsku i činit ćemo sve da svi Hrvati, u domovini, BiH i u cijelom svijetu budu sretni i ponosni na nas, rekao je Dalić, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Toliko sreće, zadovoljstva, ponosa i slave ste nam priuštili,hvala Vam “Zlatni”. Vi, naša draga Predsjednica i zajedništvo, dovoljno zatvoriti oči i dočarati sve to ponovo. Zajedništvo koje nam uvijek treba, a na žalost tako ga malo imamo. Dokle se god budemo vraćali u prošlost i iz nje crpili mržnju sparm svojih, ne možemo očekivati nikakav napredak. Tko je bilo kad radio nešto loše ne treba mu osuda javnosti, sve dođe na naplatu, a što mi imamo iz toga da je loše našem bližnjem? Samo trujemo svoje srce mržnjom, a i Oče Naš kaže….”otpusti nama grijehe naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim.” Orostite, nisam htjela otići ovako daleko, ali mislim da svi nešto moramo mijenjati, naši preci su bolje znali čuvati zajedništvo, imali više ljudskosti i nije me briga šta, ko, ja ću od sebe dati sve najbolje što mogu, raditi najbolje kako znam, truditi se biti otvorena za suradnju, učiniti sve što mogu odah i sad, a ne dođite sutra. Svatko od sebe, uostalom ja ću odgovarati sama za sebe, nitko drugi, slavili me ili mrzili, na Sudu samo ja. Hvala Vam na pažnji!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.