Vatikansko povjerenstvo o Međugorju u petak donosi zaključak svoje istrage

Nakon višegodišnjeg istraživanja fenomena ukazanja u hercegovačkom selu, Međunarodno crkveno povjerenstvo donijet će u petak zaključak za Međugorje.

Nakon donošenja zaključka mišljenje povjerenstva doći će na stol pape Franje, a potom će ubrzo uslijediti i odluka o tome kako će se Vatikan postaviti prema tom pitanju, saznaje bitno.net.

Podsjetimo, međunarodno povjerenstvo ima ukupno 17 članova, a među njima je petero Hrvata. Osim kardinala Josipa Bozanića i Vinka Puljića u povjerenstvu su i isusovac psiholog Mijo Nikić, prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, te sestra Veronika Nela Gašpar, doktorica teologije i profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Rijeci.

Iz izvora bliskih Povjerenstvu, saznaje se da ono treba prekosutra održati sjednicu na kojoj će se glasati o zaključku o tome što se u Međugorju zapravo događa.

Povjerenstvo utemeljeno u ožujku 2010. nakon odluke pape Benedikta XVI., u ovih je nekoliko godina pomno pregledalo sve dokumente vezane sa Međugorjem, ali i obavilo razgovore sa vidiocima i ostalima koji su na razne načine povezani sa ukazanjima, piše bitno.net.

Sada njihovi zaključci idu prema Državnom tajništvu Svete stolice, a potom prema papi Franji. Rad povjerenstva bio je obavijen velom tajne i svim njegovim članovima bilo je zabranjeno govoriti u javnosti nešto o njemu. (Bitno.net) 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.