Vasilj: Dodatni rokovi na FPMOZ-u će se morati plaćati

Dodatni travanjskih ispitni rokovi neće se plaćati na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Na sastanku studenata i dekana dogovoreno je da dodatnih rokova za listopad 2015. i za travanj 2016. godine, sukladno bolonjskom procesu nema.

”Buduća praksa o dodatnim rokovima je dogovorena na tom sastanku, a prva točka tog zaključka ili dopune odluke glasi ovako ”travanjski rokovi se neće plaćati”. Travanjski rokovi su tu za 2015. godinu. Točka broj dva nema više dodatnih rokova ni u listopadu 2015. ni u travnju 2016. godine”, rekao je za Bljesak.info prof. Mario Vasilj, dekan ovog fakulteta.

Vasilj je objasnio da ako bude pronašao način za održavanje dodatnih rokova da će se oni morati plaćati 50 KM.

”Točka broj tri je da ja kao dekan budući da želim sve najbolje za studente, ako budem mogao iznaći načina da ti dodatni rokovi budu ja ću se izboriti i nastojati omogućiti studentima da kroz te dodatne rokove ispune mogućnost upisa parcijalno ili cjelovito iduće godine, ali svi izlazi na ispite plaćaju se 50 KM”, dodao je Vasilj.

Vasilj je rekao kako odluka o plaćanju dodatnih rokova nije donesena 15. ožujka, nego je donesena 14.rujna i vrijedila je za dodatne rokove u desetom mjesecu.

”Vi morate biti svjesni da na našem fakultetu osim stalno uposlenih asistenata, docenata, izvanrednih i redovitih profesora kojih je ukupno 79 imamo preko 250 vanjskih suradnika i radi ozbiljnosti i uvođenja reda prijave, izlaska na ispit, ukupne priče organizacije ispita dolaska profesora mi smo morali i bili smo prinuđeni da donesemo nepopularnu odluku o visini naknade za polaganje ispita”, rekao je Vasilj.

”Nisu dodatni rokovi nikad bili rokovi da bi netko izašao pet, šest ili sedam ispita. Dodatni rokovi su ako vam je ostao jedan ispit da taj jedan ispit i pripremite kako biste obaveze koje imate u šestom mjesecu obavili na najbolji mogući način”, rekao je dekan FPMOZ-a.

Podsjećamo, studenti FPMOZ-a u ožujku su prosvjedovali ispred fakulteta zbog odluke o plaćanju dodatnog roka u iznosu od 50 KM.

(Bljesak.info)

11 komentara

  • Ova vlast na razno razne nacine tjera sto milom sto silom narod da iseljavaju.Naplacuje sve sto se moze naplatiti.Biskup Krizmu u viru za dvoje djece 150 km…Jadna smo mi nacija i vjera kad nam i “SAKRAMENTE” prodaju.Predlazem Biskupu da spakujetaj sakramenat i da se upakovan prodaje po trgovinama da nebi trebao dolaziti.
    Naplacivanje markica na zdravstvene,semestara,ostecenja u skolama to je samo dio sto gule sa leđa sirotinje.dok se oni kao eminentni strucnjavi vozaju u crnim limuzinama i vucaraju s ljubavnicama (Kvesic1,Kvesic2,Pavkovic itd itd)a ti ludi narode placaj njihove kurvaluke,oni promijenu po koju banderu il sijalicu u gradskoj rasvjeti i to je njihov domet

  • znao nam je nabrojit kolko ima profesora asistenata i vanjskih suradnika , kako ne rece koliko ima studenata koji godisnje placaju 1500 km ako grad mostar prema nekim poadcima ima 16.000 studenta a oni godisnje plate po 1500 …pa vi sad racunajte..

Komentiraj: