Vanja Bjelica-Prutina nova predsjednica SIP-a BiH

Vanja Bjelica-Prutina od danas je predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici provela proceduru izbora predsjednika, a izbor je vršen između dva člana SIP BiH iz reda srpskog naroda – Vanje Bjelica-Prutina i Jovana Kalabe.

Nakon provedene procedure, SIP BiH je u skladu s Poslovnikom o radu donio odluku da će dužnost predsjednice SIP BiH do 30. lipnja obavljati Bjelica-Prutina, priopćeno je iz SIP-a.

U skladu s članom 2.6 Izbornog zakona BiH “Predsjednik SIP BiH bira se iz reda članova SIP BiH. Po jedan član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH iz reda Hrvata, Bošnjaka, Srba, i član iz reda ostalih obavljat će funkciju predsjednika Središnjeg izbornog povjerenstva BiH po principu rotacije i to jedanput u sedam godina u trajanju od 21 mjesec”.

Iz SIP-a navode da će, zbog situacije u BiH u vezi s pandemijom virusa COVID-19, a kako bi se spriječila mogućnost širenja, u narednom periodu s medijima komunicirati putem priopćenja, e-maila i telefonskim putem. Obraćanje predsjednice SIP BiH medijima će biti upriličeno čim se za to steknu uvjeti, navodi se.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Znaci Bakir nam izabrao CIK. Jebes drzavu i demokraciju gdje nam Bskir kroji sudbinu. Bez misljenja legitimni prestavnika srba i hrvata i izborni pobjednika. Ovo je priprema za pljacku izbora. Zadnji snimci u unutarstranakom izborima u SDA to potvrduju..

  • Ovo je izbor Bakira, SDA i podanika Sarovica i Mektica. Ovo je pokazatelj svog jada, cirkusa i prevara u ovoj drzavi. Sve dpletke od 1995 god bode isti ljudi i ista stranka. Pa do kada ce se ovo tolerirati Bakiru i SDA. Samo je cudno da na ovo cute bosnjacke stranke SBB i SDP kojo su pokradeni kao i hrvati na zadnjim izborima. Ovo je i njihov pokazatelj koliko mrze hrvate kad cute na ovo i pod cjenu krade i njihovih stranaka na izborima. Parlamentarne dtranke koje du legitimni pobjednici zadnjih izbora u hrvata i srba na ovo morsju adrkvatno i zestoko odgovoriti. Ovo je dno dna demokracije. Bakir svoje u CIKi zadrzo i stavio Saroviceve i Mekticeve ljude kojo ce njega slusati. DF prepusta hrvata u CIK- u. Znaci pet clanova CIK a Bakirovi poslusnici

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.