Val krađa u Širokom Brijegu: Otuđeno nekoliko bicikala u naselju Zorićevina

Val krađa u Širokom Brijegu u posljednjih mjesec dana ne posustaje. Nakon novogodišnjih obijanja obiteljskih kuća te krađe novca, nakita, umjetnina i bijele tehnike, posljednjih nekoliko dana na meti su i bicikli. 

Najviše se žale stanovnici stambenog naselja Zorićevina gdje im je otuđeno nekoliko bicikala. Glavni ulazi u zgrade su većinom otključani tako da pristup stepeništu imaju svi, a vlasnici su primorani ostavljati tu bicikla jer u stan sigurno ne mogu s njima. Za sada nije poznato je li ijedan oštećeni vlasnik prijavio policiji krađu bicikla.

Sigurnosno stanje u Širokom Brijegu u posljednjih par godina bilo je zadovoljavajuće, osim nekoliko slučajeva krađe automobila i klasničnih provala u kuću. Nakon postavljanja više od dvadeset sigurnosnih kamera po cijelome gradu, situacija se smirila te su pomoći njih i otkriveni neki počinitelji, a iz policije nam je tada potvđeno da su zabilježili pad kriminalnih radnji u Širokom Brijegu.

Na doček Nove godine u Širokom Brijegu obijeno je te opljačkano nekoliko obiteljskih kuća, a drski lopovi su iskoristili odsustvo vlasnika te neometano obavilisvoj ‘posao’.

Posljednja tri mjeseca skupina maloljetnika uznemirava i stanovnike naselja Pecara gdje u kasne sate zvone na kućna ili pak nanose manju materijalnu štetu vlasnicima kuća te na taj način krše javni red i mir te oštećuju privatnu imovinu. Prije tjedan dana dogodio se jedan incident gdje je oštećen jedan ugostiteljski objekt na Pecari, a sumnja se da ga je počinila skupina maloljetnika.

Već prije smo pisali kako PU Široki Brijeg ne raspolaže niti minimalnim brojem policajaca za područje veličine Širokog Brijega te očekuju od Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH da uskoro obuči nove policijske kadete te ih što prije stavi u službu. Porazna je i činjenica da ponekad samo jedan policajac čuva sigurnost grada preko noći, a razlog tomu je upravo manjak osoblja.

Savjetujemo građanima da budu na oprezu te pažljivo zaštite svoju pokretnu imovinu, a ukoliko odlaze na duže vrijeme, preporučamo da se jave susjedima te ih zamole da im pripaze na kuću.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.