Obilježena 4. godišnjica utemeljenja Hrvatskog studentskog politološkog foruma

Svečanom sjednicom u utorak je na Filozofskom fakultetu Mostar obilježena 4. obljetnica osnutka Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF), nevladine udruge kroz koju je u četiri godine postojanja prošlo više od 300 studenata Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik HSPF-a Josip Zelenika rekao je kako je prvotna ideja bila okupiti studente politologije s Filozofskog fakulteta, koji će kritički promišljati o politološkim pitanjima u zemlji i regiji.

”S vremenom u rad Foruma uključili su se brojni studenti s drugih fakulteta Sveučilišta u Mostaru te aktivno sudjelovali u aktivnostima Foruma, poput simulacije rada parlamenta, zatim statistička analiza rezultata izbora, debate, analiza političkih događanja i slično” dodao je Zelenika.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić rekao je kako, iako HSPF nije formalno sastavnica Filozofskog fakulteta, ta udruga ima punu podršku ove visokoškolske ustanove.

”Savjetujem im da ne budu u nekoj društvenoj utrci nego da njihovi programi imaju i aspekt edukacije, te da svojim gostima, koje dovode s različitih strana, doprinesu edukaciji naših politologa i našeg fakulteta” – rekao je Tomić, dodavši kako u svakoj generaciji postoji kritična masa mladih koji žele razvijati politološku misao. (Fena)

hspf_svecana_sjednica_1

mile_lasic

Mile Lasić, profesor na odjelu politologije Filozofskog fakulteta Mostar

hspf_svecana_sjednica_3

zoran_tomic

Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta Mostar

josip_zelenika

Josip Zelenika, predsjednik HSPF-a

hspf_svecana_sjednica_4

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.