Uzoran student iz BiH uhićen u Splitu zbog osam razbojstava

Splitska policija pohvalila se jučer uhićenjem 27-godišnjaka za kojeg su krim. bradom utvrdili da je odgovoran čak za osam razbojstava i tri pokušaja razbojstva na području Splita u posljednja tri mjeseca.

Policija ga je uhitila nakon zadnje pljačke u četvrtak oko 13.30 kad je u Vinkovačkoj ulici ušao u poslovnicu Hrvatske lutrije i uz prijetnju djelatnici da će zapaliti nju i prostoriju uzeo oko 500 kuna.

No, podatak da je uhićen niti sat vremena nakon te zadnje pljačke, i to u kockarnici vrlo blizu orobljene ljekarne, upućuje na motiv zbog kojeg je 27-godišnji Slaven P., student splitskog FESB-a, ”upao” u kriminalno kolo.

Iako u policiji nisu željeli govoriti o detaljima obrade, Slobodna Dalmacija doznaje iz drugih izvora da se radi o perspektivnom studentu 4. godine elektrotehnike rodom iz Bosne i Hercegovine, koji je čak prošle godine dobio i jednokratnu novčanu pomoć jedne udruge kao izuzetno uspješan student.

No, nakon što se ”navukao” na kocku, njegov život pošao je totalno drugim smjerom koji će ga, vrlo vjerojatno, odvesti na izdržavanje višegodišnje kazne zatvora.

Mladić je svoj kriminalni pohod počeo 22. listopada kada je u Slavonskoj ulici upao u kladionicu “Supersport”, verbalno zaprijetio djelatnici da će je ubiti ako mu ne da novac te pobjegao s 2100 kuna.

Opširnije na stranicama splitskih novina.

(Slobodna Dalmacija)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.