UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Brutačno mučenje svinja

Većina ljudi hranu koju pripremaju za jelo ili dobiju serviranu na stol u restoranu, uzima zdravo za gotovo. Takvo što moglo bi se promijeniti nakon video priloga kanadske TV postaje CTV W5.

Bilo da ste vegetarijanac pa jednostavno ne jedete meso, ili pak jedete sve, snimke koje je objavio CTV W5, sigurno neće izazvati ravnodušnost kod nikoga tko te snimke vidi.

Mjesto radnje je velika svinjogojska farma u Kanadi, u gradiću Niverville, južno od Winnipega. Zahvaljujući jednom čovjeku, koji je tamo radio nekoliko mjeseci prošle godine i koji je uspio snimiti što se unutra događa, mnogi bi mogli promijeniti mišljenje o tome kakvo meso stiže na njihov stol i pod kakvim uvjetima je uzgajano.

Predsjednica kanadske Federacije humanističkih društava, Barbara Cartwright, ostala je u šoku nakon što je vidjela prilog. ‘Kanađane čeka šok. Oni nisu pripremljeni na ovakvo što. Oni još uvijek vjeruju da se životinje uzgajaju na starinski farmerski način’, istaknula je Cartwright.

Video prikazuje proizvodnu liniju s tisućama krmača, svaka od kojih se nalazi u skučenom metalnom kavezu, puna četiri mjeseca, sve dok nije vrijeme da oprase, kad ih sele u nešto veće kaveze. Svaka krmača ostaje tri tjedna s podmlatkom u većem kavezu, nakon čega praščiće uzimaju radnici i nose ih na gojenje te potom klanje, dok se krmače vraćaju u skučene kaveze, a čitav proces počinje iznova. I tako unedogled.

Sve to snimio je neimenovani muškarac, koji je radio na na svinjogojskoj farmi tvrtke Puratone u spomenutom gradiću i koji je odlučio o svemu progovoriti javno na televiziji, pod jednim uvjetom – da njegov identitet ostane neotkriven.

‘Uvjeti su bili strašni. Ništa me nije moglo pripremiti za ono što sam vidio. Tisuće svinja nalazi se u tim kavezima gotovo čitav njihov životni vijek’, rekao je neimenovani muškarac.

Strašna mučenja životinja

Videa prikazuju kako se praščićima režu repovi, mužjaci se kastriraju, a sve se to radi bez anestetika. Prašćići koji ne zadovoljavaju standard farme odmah se ubijaju metodom za koju zapravo ne postoji adekvatan prijevod na hrvatskom jeziku. Ta metoda izgleda tako da radnik prašćića uzme za stražnje noge i svom snagom zamahne nesretnom životinjom o prvi čvrsti objekt koji je u blizini. Nakon toga, ih se baca na hrpu, no neimenovani radnik koji je sve snimio, istaknuo je kako ta metoda nije uvijek uspješna, jer je znao vidjeti još uvijek žive praščiće na toj hrpi.

Krmače koje više ne mogu rađati, odmah se ubijaju. Radnici ih ubijaju alatom koji ispaljuje velike zakovice, na način da spravu prislone na glavu svinje i ispale čelični valjak ravno u mozak životinje. No niti ta metoda nije uvijek uspješna…

Sve to i još puno toga drugog, snimljeno je i prikazano na kanadskoj televiziji. (Dnevnik.hr)

Snimke su šokantne pa upozoravamo čitatelje da ih pregledavaju prema vlastitoj diskreciji!

[youtube id=”A9BhRZ4xkME” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.