Uživanje u prirodi i uspon na Čvrsnicu

Mnogi su odlučili produženi vikend iskoristiti za odlazak u Park prirode Blidinje, jedno od poznatih odredišta za odmor ali i uživanje u rekreacijskim sportovima. Ovaj put ekipa iz Širokog Brijega, Zagvozda i Zagreba odlučila se za uspon na najveći vrh naše nam ljepotice Čvrsnice.

Osvanuo je lijep i sunčan dan, idealan za uspon. Krenuli smo oko 07:00 sati , odmorni i spremni za planinarsku turu. Početna točka bila je od Masne Luke, pokraj crkve sv. Ilije, odakle smo krenuli prema vrhu preko Boričevca. Od crkve staza vodi kroz gustu šumu crnog bora i bora munike – najvećeg endemskog kompleksa u Europi. Neopisiva ljepota krajolika i pogled na okolne planine ostavila je sve bez teksta. Putem prema vrhu vidjeli smo raznog ljekovitog i endemskog bilja karakterističnog za ove prostore.

Čvrsnica je poznata kao planina bogata snijegom koji se zadržava dugo, u što smo se i ovaj put uvjerili. Nakon par sati hoda stigli smo na najveći planinski vrh u Hercegovini – Pločno koji se nalazi na 2228 m/nv.
Dočekala nas je neopisiva ljepota, činilo se kao da pogledu nema kraja. Nakon odmora i druženja uslijedio je povratak sa druge strane, preko Bara.

Za lijepo sjećanje zabilježili smo jako puno fotografija, a opet je najvažnija ona zajednička. Svi smo se složili da je Čvrsnica prirodni fenomen koji, bez obzira na uložen trud, vrijedi doći pogledati. Trajna uspomena koja se nikada ne zaboravlja.

(www.blidinje.net)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.