Uz talijansku manikuru nokti i prsti vizualno izgledaju dulje

Nokti su među prvim stvarima koje drugi primijete na nama, ali i mi na drugima. Baš zato je bitno da su oni uvijek lijepo sređeni i uredni, čak i ako nisu nalakirani.

Bitno je da izgledaju lijepo i da su zdravi, a lakiranje je na drugom mjestu. Ipak, oni koji nokte lakiraju znaju i koliko je bitno da je lak uredno nanesen, a znaju i da tehnika nanošenja laka može utjecati na to kako će nokat izgledati.

Lakom se čak vizualno može i izmijeniti oblik i duljina nokta.

Upravo to je cilj tzv. “talijanske manikure”. Lak se ovdje lakira tako da vizualno produljuje same nokte, ali i prste. Koristi se većinom za klasične jednobojne manikure ili za francusku manikuru.

Caka je u tome da kistićem dođete što bliže možete kutikuli, ali bez da je dotaknete i da jednostavno nanesete lak, ali da sa strane ostavite prostora između kože i laka.

Dodatnu duljinu noktu možete dodati i tako što ćete kožicu pogurati, odnosno ukloniti višak iste. Ova metoda lakiranja je savršena za sve koji imaju krakte nokte koji su skloni pucanju i nikako ih ne možete uzgojiti.

S ovim načinom lakiranja možete izbjeći produljivanje gelom ili tipsama i tako izbjeći dodatna oštećenja koja bi nastala rašpanjem nokta.

Što se tiče francuske manikure, pak, ona je nešto zaobljenija nego ona klasična. Dakle više sliči slovu “u” i upravo to vizualno produljuje nokat. Stoga, ako volite takvu vrstu klasike, niste izostavljeni iz ovog trenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M e g (@gel.bymegan)

Talijanska manikura namijenjena je ljudima sa širokim i kratkim noktima. Onima koji već imaju uske i duge nokte, ovaj način lakiranja još će dodatno vizualno suziti nokte, a ako se radi s gelom na takvim noktima će on biti vidljiviji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.