Utrka ubrzanja Mostar 2012 i finale KUP-a BiH

Finale KUP-a Bosne i Hercegovine u utrkama ubrzanja na 402 metra održat će se na pomoćnoj pisti mostarskog aerodroma u Blagaju. 

Organizatori utrke okupljeni oko portala 402.ba su predstavnici bosanskohercegovačkih auto klubova koji godinama predvode domaću ‘street race’ scenu. Nosilac organizacije je sarajevski SRCS i predsjednik AK Hercegovina Krešimir Šimić. Iskustvo, znanje i odličnu povezanost sa takmičarima širom regije organizatori će u Mostaru pretvoriti u dva dana čistog uživanja za ljubitelje brzih i žestokih automobila. Najavljen je veliki broj kako domaćih tako i takmičara iz inostranstva a vec se govori i o obaranju rekorda mostarske piste koji trenutno iznosi 11,201 sekundi te otvaranju klase 10 po prvi puta u Mostaru!

Akcije na stazi neće nedostajati sasvim sigurno a da bi ugođaj za ljubitelje četverotočkaša bio potpun pobrinut će se partneri 402.ba organizacije – PRO Tuning, MoStreet Style, AMK Carbon, AK Burnout koji će zajedničkim snagama organizovati takmičenje u vizuelnom uređenju automobila (street style) i glasnoći audio sustava (db drag) te egzibicionim vožnjama za publiku.

Za ljubitelje dvotočkaša u nedjelju 16.9. bit će upriličen i moto-race na 402 metra.

Atraktivnih hostesa neće nedostajati također, a ugođaj za oči upotpunit će i specijalno pripremljeni sexy car wash program.

Publika će se moći zabavljati uz cjelodnevni DJ program a da bi i informiranost publike i takmičara u svakom trenutku bila potpuna pobrinut će se poznati sportski TV moderator Adis Hadžić.

Osigurane su dovoljne količine rashladnih uređaja tako da će posjetitelji moći ugasiti žeđ na jednom od 5 šankova na stazi. Roštilj sa raznolikom ponudom spreman je odgovoriti različitim zahtjevima publike.

Pored zvanica i posjetitelji će moći obezbijediti sebi mjesto na tribinama kupovinom VIP ulaznice u iznosu 15 KM/dan. Ulaznica za publiku iznosi 5 KM a djeca do 7 godina u pratnji roditelja su oslobođena plaćanja ulaznice. Parking prostor je osiguran kako na samoj pisti tako i na širem područiju manifestacije, saopćio je organizator.

Za dodatne informacije posjetite: www.402.ba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.