Akcija Let’s do it uspješno okončana: Najviše volontera u Širokom Brijegu

Danas je u hotelu Holiday Inn u Sarajevu održana konferencija za medije povodom predstavljanja rezultata akcije čišćenja BiH pod nazivom „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“.

Akcija „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je akcija u povijesti BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Riječ je o projektu koji se prvi put realizirao u našoj zemlji 9. rujna 2012. u sklopu globalne akcije čišćenja cijele planete „Let’s do it World“. Nositelj projekta bila je Udruga građana „Ruke“, dok je generalni partner tvrtka HT Eronet.

Akcija “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” uspješno je realizirana u 105 općina u BiH i u njoj je sudjelovalo više od 37. 000 volontera koji su iz prirodnog okruženja očistili 5500 tona smeća. Najviše volontera je bilo u općini Široki Brijeg – 4000, a najviše smeća je skupljeno u općini Odžak – 680 tona.

„Ova akcija je pokazala novo lice Bosne i Hercegovine. Tisuće ljudi koji su odlučili da prekinu sumornu svakodnevnicu i učine našu zemlju čistijim, ljepšim i boljim mjestom za život. Mi vjerujemo da će „Let’s Do It“ u budućnosti biti pokretačka snaga za pozitivne društvene promjene. Sljedeća akcija čišćenja je planirana za proljeće 2013. godine“, izjavio je Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“.

Rukovoditelj Odjelja za korporativne komunikacije HT Eroneta, Vanja Gavran na današnjoj konferenciji za medije je izjavio: „Ovoliki broj volontera koji su se uključili u akciju i ovoliko prikupljenog otpada ohrabruje da će akcija iduće godine imati još bolje rezultate. Svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos čišćenju Bosne i Hercegovine u ime HT Eroneta iskreno zahvaljujem i poručujem da ćemo i iduće godine biti s njima“.

Potporu ekološkoj akciji čišćenja BiH pružio je vladin sektor, respektirajući važnost ekološki osvještenog djelovanja bh. građana.

Na današnjoj konferenciji za medije važnost realizirane akcije naglasili su i Branka Đurić, federalna ministrica okoliša i turizma, Edin Terzić, savjetnik federalne ministrice ministrice okoliša i turizma, te Safet Harbinja, direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH, te istakli da posjeduju resurse i volju da pruže podršku projektu i sljedeće godine, vjerujući da će se ostvariti još bolji rezultati.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.