Usvojili proračun Federacije od 5 milijardi KM pa prekinuli sjednicu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH prekinuo je u četvrtak popodne sjednicu na kojoj je, između ostalog, danas data suglasnost na financijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za sljedeću godinu.

Također, data je suglasnost za izmjene i dopune financijskog plana Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, te na financijski plan proračuna FERK-a za ovu i sljedeću godinu.

Izaslanici su usvojili nacrte zakona o građevinskom zemljištu i sudskoj policiji, kao i izmjene i dopune Zakona o registraciji poslovnih subjekata i Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji sa djecom. Ostalo je da se izjasne o zaduženjima za projekte ”Energetske učinkovitosti – dodatno financiranje“, ”Javni prijevoz Sarajevo” i ”Živinice Regionalna deponija za kruti otpad”.

Na sjednici je usvojen proračun Federacije BiH za sljedeću godinu u iznosu od gotovo pet milijardi KM.

Budući da ga je ranije usvojio Zastupnički dom omogućeno je da stupi na snagu sljedećeg dana od dana objavljivanja u Službenim novinama Federacije BiH. O datumu nastavka sjednice javnost će biti blagovremeno informirana.

(Fena)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.