Usvojeno Izvješće o izvršenju Proračuna Širokog Brijega

Nakon usvajanja zapisnika sa 19. sjednice Općinskog vijeća Široki Brijeg, usvojena je Odluka o davanju suglasnosti JP ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. za zaključivanje Ugovora o vodnom priključku i plaćanju troškova. Ovom odlukom daje se suglasnost JP ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. da može zaključiti Ugovor o vodnom priključku i plaćanju troškova s gospodarskim društvom ”Leda” d.d. Široki Brijeg, koje se obvezuje za trošak održavanja glavne dovodne cijevi plaćati mjesečni paušal u iznosu 100 KM.

Usvojena je Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu, kojom se određuje građevinsko zemljište u državnom vlasništvu na području k.o. Knešpolje površine 15.352 m². Ovu odluku je pojasnio Vjekoslav Draškić pomoćnik načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar.

Usvojena je i Odluka o prodaji iste nekretnine, te je dato ovlaštenje Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar da raspiše javni oglas o licitaciji za prodaju predmetnih nekretnina.

Usvojena su Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist: Joze Kolobarića sina Ivana iz Kočerina, Mirka Lovrića sina Joze iz Uzarića i Dražena Pinjuha sina Martina iz Čerigaja.

Usvojena su Rješenja o dodjeli na korištenje građevinskog zemljišta u korist: Bože Tomića sina Mate iz Dobriča, Zorice Tica kći Marka iz Širokog Brijega, Zorana Bošnjaka sina Ivana iz Grabove Drage, Maria Solde sina Mladena iz Gornje Britvice, Mirele Kraljević kći Marinka iz Dobriča, Ilije Zovke sina Joze iz Dobriča, Rade Solde sina Stipe iz Oklaja, Darije Cigić kći Ivice iz Širokog Brijega i Davora Skoke sina Stipe iz Širokog Brijega.

Usvojeno je Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Široki Brijeg za razdoblje 1.1.2014. – 30.6.2014. godine. Izvješće je obrazložio Mate Zadro pomoćnik načelnika za financije koji je između ostalog istaknuo da se obveze Općine po pitanju kredita redovito izvršavaju, te da su prihodi veći za 10,64% u odnosu na planirane, a rashodi su u odnosu na planirane veći za 1,80%.

Usvojena su izvješća o radu u školskoj 2013./2014. godini, Gimnazije fra Dominika Mandića, Srednje strukovne škole, Prve osnovne škole Široki Brijeg, Druge osnovne škole Široki Brijeg, Osnovne škole Kočerin, Osnovne škole Biograci i Glazbene škole Široki Brijeg, a koja su podnijeli ravnatelji navedenih škola.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

    • Kako misliš dodjeljuju?Nema toga ,ko prije 30 godina..plati se to poprilično.. kvadrat ,ovisno gdje je dođe i po 30 KM.Pa nekakvih taksa,papira..i nije to tako jeftino,ali ako se nalazi uz parcelu ili slično šta ćeš onda već kupiti..to je kupovina a ne dodjela kako mnogi misle.

    • PA SVI IZ KATASTRA SU DOBILI ZAŠTO NE BI MIRELA?ONI SEBI DODJELE A DRUGE KO J… IMA LJUDI KOJI GODINAMA RADE NA NEKIM ODGOVORNIM MJESTIMA ALI NITKO IH NE ŠMIRGLA 2 POSTO.JADNO.

      • zasto bi dobivali zemljiste jel mozda zato sto ne dobivate placu ili mozda zato sto su se uhljebili pa ih u opcini radi duplo vise nego sto ih treba eto vidis ja kod privatnika radim isto odgovoran posao pa nisam dobio zemljiste a nikada ga nisam ni ocekivao tako i vi vase radno vrijeme je od 8-14 a moje od 8-17 pa kad trebam neki dokument moram izgubiti satnicu jel to taj servis za gradane ili je to uhljeba za podobne 50 % ZAPOSLENIH U OPCINI JE TERET OVOG DRUSTVA DA NE KAZEM TRUTOVI

  • DOBRO STE USVOJILI IZVJEŠĆA A JESTE LI PLATILI TO ŠTO JE IZVJEŠĆENO DUGOVI PO NEKOLIKO GODINA SRAMITE SE ZEMLJA ĆE VAM KOSTI IZBACIVATI ŠTA RADITE OD KAKO KAŽETE SVOG NARODA IDETE LI SE ISPOVIDIT KAŽETE LI SVOJE GRIJE ILI VI ZA STOLOM RIJEŠITE VI NJIMA EURE ONI ODMOLE ZA VAŠE GRIJEHE I IDEMO DALJE

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.