Usvojena Revidirana državna strategija za rad na predmetima ratnih zločina – Jabuka.tv

Usvojena Revidirana državna strategija za rad na predmetima ratnih zločina

Na današnjoj izvanrednoj 29. sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a nakon dvije godine neusvajanja i nebrojnog puta urgiranja od strane Ministarstva pravde BiH, usvojena je Revidirana državna strategija za rad na predmetima ratnih zločina.

Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša, nakon sjednice obratio se prisutnim medijima, kazavši da je Revidirana državna strategija za rad na predmetima ratnih zločina usvojena u izvornom tekstu, koji je bio upućivan i prije dvije godine zajedno s Aneksom B, a koji je sačinjen kao rezultat dijaloga i kompromisa svih strana uz svesrdnu pomoć međunarodne zajednice, a posebno Delegacije Europske unije.

Aneksom B se preciziraju dijelovi Strategije koji se odnose na predmete protiv lica sa A-liste Pravila puta, regionalna suradnja i način rada i sastav Nadzornog tijela, a za koje je cijenjeno da je nužno bilo dodatno definirati.

Još jednom ističemo da je cilj Revidirane strategije da kroz predviđene adekvatne mehanizme unaprijedi procesuiranje predmeta ratnih zločina u sudovima i tužiteljstvima u BiH, posebno kroz odgovarajuću raspodjelu predmeta ratnih zločina između pravosuđa na razini BiH, entiteta i Brčko distrikta BiH, te prije svega osigura efikasnije procesuiranje najsloženijih i najprioritetnijih predmeta ratnih zločina u postavljenim rokovima, te da je na izradi Revidirane strategije radila Radna grupa koju su činili stručnjaci sa svih razina vlasti, te predstavnici Misije OSCE i dr, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Je li to znaci da moze poceti lov na hrvate i srbe..,,! Bosnjaci svoje ne daju i oni obavljaju visoke duznosti i akp se zna tko su i sto su cinili u ratu. Primjer Selmo Cikotic… Sto to ne rijesitei stradanje hrvata Bugojna i Sredisnje Bosne.

  • Isto vrijedi za Dzevada Mlacu, Serifa Patkovica, Rasima Delica i svu drugu bosnjacku elitu iz ratnih dana…, Ali postoje nedodirljivi i oni koji su zrtveni janjci… Hrvata skoro nestalo iz BiH a na stotine osudeno, procesuirano i protjerano na razne nacine u ratu i miru. Traje progon i danas dan. A znadel ova gospoda tko je u to vrijeme slao te dopise spise u Hag na osnovu kojih se dobivala oznaka A. Pa gospodo AID, i casnica za vezu iz tog vremena Vasvija Vidovic i oficiri Aida. I sto sada raditi po spisima Aida, za koje se zna tko su i sto su. Neka odgovore ti Aidovci tko ubi Jozu Leutara, Santica, Ugljena, Delalica i sve druge kojo su im bili smetnja u velikobosnjackoj politici. I danas su aktivni kroz legalne institucije, policiske sluzbe i mimo toga. To je tuzno i zalosno ali istinito…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.