Uspješno poslovanje: Porastao izvoz iz BiH

Robni izvoz iz BiH u jedanaest mjeseci ove godine iznosio je deset milijardi i 130 milijuna KM, što je za 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Bosanskohercegovački uvoz je u tom razdoblju iznosio 16 milijardi i 638 milijuna, što je više za 13,5 posto. Pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 60,9 posto, dok je vanjskotrgovinski robni deficit iznosio šest milijardi i 508 milijuna KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje CEFTA-e je iznosio milijardu i 624 milijuna KM i porastao je za 29,1 posto, dok je uvoz iznosio dvije milijarde i 111 milijuna KM, što je za 12,4 posto više nego u jedanaest mjeseci prošle godine. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama CEFTA-e iznosila je 77 posto.

Što se tiče izvoza u zemlje EU, on je u jedanaest mjeseci ove godine iznosio sedam milijardi i 261 milijuna KM, što je za 17,3 posto više nego u istom razdoblju lani. Uvoz je iznosio deset milijardi i 136 milijuna KM, što je za 11,4 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama EU iznosila je 71,6 posto.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.