Uspješna suradnja ŽZH i RH dovela do realizacije novih projekata

Šest gradova i općina iz Hrvatske s četiri partnerske jedinice lokalne samouprave iz Županije Zapadnohercegovačke realiziraju šest projekata obnove i izgradnje infrastrukture, odgojnih i zdravstvenih ustanova vrijednih 1,23 milijuna kuna.

Radi se o projektima koji se realiziraju u sklopu Programa potpore Hrvatima u BiH s ciljem razvoja lokalnih zajednica kojeg provodi hrvatsko Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Zajednički projekti ukupne vrijednosti 1,23 milijuna kuna rezultat su brojnih susreta i projekata koje su predstavili dužnosnici Županije Zapadnohercegovačke i općina s dužnosnicima iz Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Tako grad Hrvatska Kostajnica s općinom Posušje realizira projekt poboljšanja i očuvanja lokalne infrastrukture u središtima ovih dviju lokalnih sredina.

Dječji dom Sv. Ana iz Vinkovaca realizira projekt obnove s Domom ‘Marija naša nada’ iz Širokog Brijega. Taj grad realizira i zajednički projekt s općinom Topusko s ciljem uređenja parka za djecu s posebnim potrebama.

U projekt obnove i opremanje vrtića uključeni su te institucije iz Ljubuškog i Karlovca.

Za poboljšanje zdravstvenih usluga odobrena je suradnja Zavodu za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke i Opće bolnice Zadar.

Prema istim navodima općina Grude i Grad Imotski realizirat će dva projekta obnove prometnice koja ih povezuje te obnove općinske zgrade u Grudama.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.