Uspješna strana: 12-godišnjak iz BiH najmlađi Microsoftov suradnik u Europi

Mladi Mak Ostrogonac sa samo 12 godina postao je najmlađi tzv. Microsoftov tehnološki suradnik (Microsoft Technology Associate) u Europi.

Dvanaeostogodišnjak iz Sarajeva za ovaj je uspjeh položio međunarodno priznat certifikat.

To je veoma značajan test i to je jedan od četiri koji su potrebni da dođem do eksperta, to je najviši rang. Želim biti informatičar, naveo je mladi Ostrogonac koji u slobodno vrijeme voli igrati igrice.

Majka dječaka u prilogu BHRT-a istaknula je da djeci ne treba zabranjivati računala, već ih treba upoznati s mogućnostima koje pružaju i načinom kako da ih koriste.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Svaka čast ovom dečku ali praviti TV prilog od ovoga je pomalo smiješno. MTA je početnički tečaj i pokriva baš osnovne stvari iz recimo programskog jezika C# ili baza podataka. Svakog dvanaestogodišnjaka koji ima imalo smisla za računala u par tjedana možete naučiti dovoljno da položi ovaj certifikat. On je najmlađi u Europi samo iz tog razloga što osnovnoškolci ne polažu ovaj certifikat jer nema nikakva smisla da netko tko ne studira informatiku ili radi kao informatičar polaže MTA certifikate.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.