Mesić: Granice se ne mogu mijenjati

Svi oni koji danas žele oteti dio Kosova ili BiH žive u velikoj zabludi, izjavio je u Bakuu bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Mesić, jedan od sudionika Sedmoga globalnog Baku foruma koji je završen u subotu u večernjim satima, kaže da mu uopće nije jasno “zašto je došlo do ovakvoga zahlađenja”.

Sasvim je jasno da se granice ne mogu mijenjati, ali imate one koji misle ponovno da se granice BiH mogu promijeniti. To, nažalost, forsiraju određeni krugovi u BiH, odnosno u HDZ BiH. Predsjednik te stranke Dragan Čović ide na proslavu Dana Republike Srpske, a to je dan kada je počelo razaranje BiH. I on tamo, zajedno s veleposlanikom Hrvatske, ide Dodiku na noge. To je totalna zabluda, a ja postavljam pitanje gdje oni žive, rekao je.

Mesić je naglasio da se, ako je arhitektura granica u Europi završena, onda ne mogu mijenjati ni granice BiH.

Ta određena politika koja je bila za vrijeme Mate Bobana, koja je htjela razbijati BiH i kasnije stvoriti treći entitet, u stvari je protuhrvatska politika. Što bi, u stvari, značilo stvoriti treći entitet u sadašnjem entitetu Federacija BiH? Kako odrediti granice, kad se te granice nisu mogle promijeniti u ratu? Kako ih sada promijeniti? To je jedna iluzija. Koji je to entitet u koji neće doći Posavina iz koje je iseljeno 300.000 Bošnjaka i 200.000 Hrvata? A nitko ne postavlja pitanje što je s tim ljudima, što je s njihovom imovinom, kazao je bivši hrvatski predsjednik.

Mesić kaže da se odaziva na skupove kao što je Baku forum i zalaže se za principijelnu politiku koja se tiče regije.

Nekad je to manje, nekad više uspješno, ali je bitno istaknuti da svi oni koji danas žele oteti dio Kosova ili BiH žive u velikoj zabludi, zaključio je Mesić.

(Fena)

12 komentara

 • MARS GOVNO JEDNO! DA STE NAM TO REKLI NA POCETKU RATA DA CEMO MI HRVATI -HERCEGOVCI BITI IZVAN GRANICA HRVATSKE , NEBI SE MI ZA NJU BORILI! VEC ZA HERCEG-BOSNU! MI SMO RACUNALI DA CETE VI NAMA POMOC U ODTVARENJU NADEG SNA! ZATO: ODJEBI !

 • Majmun i kopile jarca i sotone to je ovaj jednorog.
  I danas 25 godina nakon njegovog pakta s Manolićem, Degoricijom, i ostalom partizanskom gubom postoje stenogrami i pisani zaključci iz proljeća 1994 godine u kojoj tadašnji rušitelji predsjednika F.Tuđmana ,skupljeni u stranku čudnog naziva Nazavisni Demokrati donose proglase u kojim zaključuju kako je BiH neodrživa i nemoguća kao cjelovita država i da je treba podjeliti jer samo tako može opstati kakva god bila..
  Zaključuju kako Hrvatska treba sve učiniti kako bi se BiH podjelila u dogovoru s Alijom koji je već bio pristao i sa Srbima koji su uzeli najveći dio BiH, genocidnim putem ubijajući i Hrvate i muslimane.
  Srićom, predsjednik F.Tuđman nije pristao na takve ucjene jer je znao da će vojnim putem hrvatska vojska osloboditi i Hrvatsku i BiH.
  Samo koju godinu kasnije događa se nešto što graniči sa zdravim razumom-ovaj majmun i lešinar Stevan Mesić Zajedno s komunističkim koljačem i poratnim zločincem J.Manolićem okreću ploču za sto osamdeset stupnjeva i govore kako je F.Tuđman želio djeliti BiH,a kako su oni koji su bili (postoje snimke i pisani dokumenti iz tog doba) tada za brzu podjelu BiH, odjednom postali njeni najžešći zagovornici.
  To je nažalost, surova stvarnost jedne morbidne priče koja je moguća samo u Bosni u kojoj su ljudi, odnosno raja toliko zaglupljeni i stvarno poglupi da im se laž prodaje kao istina i da im se oni koji su ih gledali kao stoku-odjednom prodaju kao najveći prijatelji.
  To je zaista moguće samo u Bosni i nigdje drugo u Europi.
  Nigdje nećete naći tako i toliko glupe ljude kojima možete prodavati maglu i titoističke fore i zle ljude predstavljati kao dobre vilenjake.
  Prije nekoliko godina jedan od dopredsjednika Nezavisnih Demokrata (Slavko Degoricija) dao je jednom novinskom dnevniku u Hrvatskoj intervju u kojem je potvrdio da su oni, Mesić, Manolić, Pusić i ostala komunistička klika pokušali rušiti Tuđman na sve načine kako se Hrvatska vjerojatno nakon mogućeg državnog udara nikad ne bi mogla oporaviti i kako bi četničko pravoslavna genocidna politika ubijanja i zatiranja Hrvata iz zdušnu potporu velikosrpske JNA,rezultirala prekrajanjem granica u Hrvatskoj i osnivanjem takozvanih SAO KRAJINA koje bi de facto bilo granice tzv Velike Srbije.
  Srićom, u prolječe 94g od. državni udar na Tuđmana nije uspio i projekt završetka rata uz četničku pobjedu i cementiranja tzv SAO KRAJINA u Hrvatskoj je propao.
  Međitim ostaje dokumentirana činjenica kako su upravo ovi majmuni iz HN Demokrata bili za podjelu BiH NA ŠTETU HRVATA I MUSLIMANA A POSLIJE SU TI LEŠINARI OPRALI RUKE KO PONCIJE PILAT I SVU KRIVNJU ZA TO SVALILI NA F.Tuđmana koji nikad stvarno nije pristajao ni na kakvu podjelu BiH KOJU SU MU NUDILI I ALIJA iZETBEGOVIĆ I MILOŠEVIĆ S SRPSKOM PRAVOSLAVNOM ČETNIČKOM ideologijom .
  Ponajprije zbog jednog jedinog razloga a taj je da bi Hrvati Srednje Bosne u svim tim kombinacijam najgore prošli i bili bi iseljeni s prostora koje su obranili.

 • Nestalo love, pa se ovaj ljigavac pojavi… Sada ce Sarajevo i bosnjaci uplatiti stogod… Sto se Meske vise pita, kome je on bitan. Mesic i Svarc Siling glavni analiticari i zastitnici bosnjaka… Na sta spadose i oni…

 • A sto kaze Zoran Pusic, Ante Nobilo, Slavo Kukic… Jos je njihovo misljenje potrebno… A tek Boze Skopljakovic , Ivo Komsic i Slaven Kovacevic pravni strucnjak… Suljagica nigdje postao Dekan i izdigao se iznad ovih.. ha, ha, ha…!

 • Kao da ti je Čović bolji od ovog seronje. I u pravu je kad govori da nije u redu da taj veliki Hrvat Čović ide na proslavu kod Dodika ito zločinačke tvorevine koja je uništila Hrvate Posavine. Tako da se zna.

 • Zašto vičete na “svoga” predsjednika. Pa vi ste ga birali čak dva puta, a sada vam ko fol ne valja. Pa otiđite na ogledalo i pljunite sebi u lice za svoj izbor i ne galamite više. U svakoj normalnoj državi bi ovaj lik gulio doživotnu zbog veleizdaje samo u Hrvata uživa sve blagodati ovozemaljske.

 • Mesic je kreten kakav nema ravnog medju Hrvatima, ali da je u pravu u svemu sto je napisao ovdje – u pravu je. I nazalost nije to njegovo misljenje, nego je to stav i EU, i MZ i SAD-a, tako da ovi jeftini spinovi sto Dodik, Covic i slicni manipulatori bacaju narodu pod noge su jeftina demagogija koja apsolutno nikakvog uporista nema, niti ima ikakve teorije da se RS moze otcijepiti, ili da ce MZ danas dozvoliti nekakvu Herceg-Bosnu kad je vec u ratu ugusena. Bavite se glupostima, firme, zaposljavanja, ekonomija, ceste!!! Jebe me se hoce li se drzava zvati Islamistan, samo da narod ne zivi od 500 KM mjesecno i da infrastruktura po ”gradovima” ne izgleda kao da si u ratnoj zoni i dan danas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.