Uskoro stiže novi Google Maps: Pogledajte što je novo

Google je na svom blogu objavio vijest o velikim ažuriranjima koja stižu na Google Maps.

Tijekom posljednjih nekoliko godina, Google je kontinuirano unaprjeđivao ovaj popularni servis i ubacivao velik broj korisnih informacija. Uz to, dodane su i razne mogućnosti s naglaskom na praktičnu primjenu, kao što su informacije o prometu, javnom prijevozu, zanimljivim sadržajima koje je moguće pronaći u okolini i slično,

Novo ažuriranje bit će usmjereno na same mape. Google je upotrijebio algoritam mapiranja boja kako bi ispravno obojio karte koje predstavljaju različite terene i geografske karakteristike, piše GSM Arena.

Rezultat je “sveobuhvatnija, življa mapa terena koja je upotrebljivija za opće primjene i više u skladu s klasičnim geografskim mapama”.

Google Maps će s novim ažuriranjem više sličiti na geografske mape, s više reprezentiranih detalja kao što su plaže, pustinje, zelene površine te s izraženijim plavetnilom oceana, rijeka i jezera. Uz to sve, bolje će biti prikazane i nadmorske visine. Iz Googlea tvrde da će svi moći vrlo jasno uočiti poboljšanje mape, bez obzira je li njihov fokus na gustu mapu naseljenog velegrada ili na slabo naseljena ruralna područja. Ovo je zapravo posebno zanimljivo jer su stanovnicima takvih područja bitne drugačije informacije na mapi, prenosi Noob.ba.

Google će u sljedećih nekoliko tjedana početi s uvođenjem novih mapa, a kao i uvijek kad su ovakvi servisi u pitanju, to će ići postupno.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.