Uščuplić: Tko bude opušteniji, napravit će bolji rezultat

Hoće li po prvi put nakon osam godina titula sletjeti na Koševo, uvelike će ovisiti o ishodu današnjeg Vječnog derbija. Sarajevo velike rivale dočekuje s nizom od pet vezanih pobjeda, ali i velikim problemima s kadrom, no iznad svega velika je želja za osvajanjem tri boda koja bi praktički riješila borbu za naslov.

Koliko se ozbiljno Bordo tim priprema za derbi, zorno je dokazao podatak da će igrači Dženana Uščuplića utakmicu dočekati u karanteni – u Zenici. Na Bilinom polju odradili su jučer i posljednji trening za utakmicu koja im znači sve.

Uščuplić kao i u prethodnim utakmicama neće imati kompletan kadar, a lista je poširoka. Ovog puta zbog kartona nema Ahmada Kallasija, kao ni od ranije ozlijeđenih Darija Purića, Mehmeda Alispahića i Harisa Duljević te juniorskog reprezentativnog dvojca Samira Radovca i Marka Mihojevića. To, kako je pojasnio strateg Bordo tima, nisu svi problemi…

– Sarajevo ima 23 kvalitetna igrača pa nema razloga da spominjem Radovca, koji ima reprezentativne obveze. Imamo igrače koji ga mogu zamijeniti. Svi ostali konkuriraju za sastav, a mogao bi spreman biti i Barić. Berberović je ozlijeđen, ali se nadam da će ga liječnici uspjeti osposobiti za meč, rekao je.
Zatim je fokus prebacio na psihološki rat…, a on uoči derbija bjesni.

– Drago mi je što o tituli odlučuje ova, najveća utakmica u Premier ligi. Igrači su svjesni što ona nosi. Ja sam odigrao nekoliko derbija i znam da onaj koji bude opušteniji može napraviti bolji rezultat. Ne slažem se da je pritisak na nama, pritisak je i na Želji.

Par riječi potrošio je i na komentar o rivalu.

– Nikad se nisam bazirao na protivnika, uvijek sam prije svega gledao igru svoje ekipe. Spremni smo odgovoriti na sve varijante, na ofenzivnu i na defanzivnu igru Željezničara. Meni je najvažnije da Sarajevo odigra s puno želje i u visokom ritmu.
Dugo, dugo vremena, točnije dugih jedanaest godina, Sarajevo na Koševu nije izgubilo Vječni derbi. Posljednji put to se dogodilo 30. listopada 2004. godine

(Dnevni list)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.