Čović: Neće uspjeti uništiti hrvatska poduzeća

Ako nema dogovora ili se on ne poštuje na jednoj razini, ne može se očekivati drugačije ni na drugoj razini, pa ni u Vijeću ministara BiH, naveo je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović upozorio je da Vlade Federacije BiH (FBiH) više nema ako će se raditi na način kako su zamislili SDA i DF, te da je vrijeme tolerancije isteklo.

“Ako nema dogovora ili se on ne poštuje na jednoj razini, ne može se očekivati drugačije ni na drugoj razini, pa ni u Vijeću ministara BiH”, naveo je Čović.

On je za “Glas Srpske” rekao kako Vlada FBiH mora izaći iz krize, jer je situacija apsolutno neprihvatljiva i nepodnošljiva za stanovnike.

“Napravili smo precizan dogovor da ćemo, prije svega, riješiti kadrovska pitanja. To je ključni problem, jer netko očigledno vjeruje da može upravljati Federacijom na način kako su to radili posljednje četiri godine”, dodao je Čović.

On smatra kako se kriza u FBiH može odraziti i na funkcioniranje vlasti i koalicije na razini BiH.

Čović kaže kako je izgubljeno mnogo vremena zbog “različitih kalkulacija koalicijskih partnera” i da je krajnje vrijeme da “posao bude završen” ili da se ova koalicija raziđe.

“Onima koji misle da će nešto uloviti u mutnom, a prije svega razgraditi institucije u Hercegovini, uništiti agencije i poduzeća koja se dominantno vežu za hrvatski narod, poručujem da neće uspjeti”, rekao je Čović.

(Glas Srpske)


23 komentara

  • Kao hrvat volim da ovim poduzećima upravljaju hrvati nego Zlatni ljiljan Komšić i Bakir.Naravno da bih volio da to ide onako kako treba ali vidjeli smo što je učinio Lagumđžija,Nikšić,Damir Hađžić i Lijani u ovim poduzećima.Oni su u ratu napadali ove prostore a sada bi da se pitaju na tim prostorima.Gospodo bošnjaci i vaše lojave poturice neće ići,dosta je mladi života palo da bi mi ostali ovdje živjeti i raditi.A vi bi sada u miru da nam i to malo što imamo da vrijedi otimali.Ako nas netko i krade volim da me moj krade nego lojavci iz Sarajeva.Čoviću samo naprijed i niti pedlja im ne ostupaj,pocjenu raspada i Vlade i Vjeća Ministara.Federalna jedinica hrvatima i kanal nahrvatskom jeziku,to nam sugerira i Evropa,naravno u granicama BiH. Pa da vidimo koliko su ovi sposobni iz Sarajeva bez nas.Svaki narod neka sebe finansira i prati svije projekte.

  • NARAVNO ,NEKA SE SVAKI NAROD SAM FINANCIRA A NE POREZI U CENTRALU ,PA KOLIKO HOĆE DADNU ,ANE KOLIKO PRIPADA,SDA=PLATFORMAŠI=DF= NOVA ISLAMSKA DRŽAVA U BIH,NA VELIKA VRATA DOVODE TURSKE I ARAPSKE FIRME U BIH,ONE DOVODE SVOJE RADNIKE I LAGANO NASELJAVAJU HRVATSKE PROSTORE A HRVATI U EGZODUS. BAKIR ĆE PLATITI UHAPŠENIM VEHABIJAMA ODVJETNIKE,ČIJOM LOVOM ?,A KAD ZAFALI ZADUŽI SE KOD MMF.A MMF NAREĐUJE KO FOL SMANJI BRANITELJMA,MIROVINE = CRKAVICA,PA NEKA SMANJE SEBI TA SAMO RASTAČU OVU BIH.
    VRIJEME JE ZA TREĆI ENTITET, KONAČNO BITI SVOJ NA SVOJ NA SVOME,ZATO SU GINILI NAŠI U II SVJ.RATU,ZATO SU GINILI U DOMOVINSKOM RATU,A SAD BI USELILI VEHABIJE NA HRVATSKE PROSTORE,PRVO KROZ FIRME ,A KAD SE VEHABIJE INFILTRIRAJU BIĆE SVE KASNO.

  • Koja nasa poduzeca jer sve sto je nekad bilo narodno sad je lopovsko u ratu ste sve uzeli sebi ili ste unistili dragi moji politicari svatite vise da ima naroda gladnoga dok vi ne znate sta ce te od para a sva privatna poduzeca mogu se zvat jednim imenom Ukradena Poduzeca

  • boli njih ..rac za narodom, oni gledaju samo sebe i “svoje” a ti stoko (narode) služiš samo kao njihovi pijuni i glasački stroj. Zna sam da mi fali pameti ali sad sam nadošao i ne fali mi pameti nego sam teški glupson i naivčina (javno priznajem)

  • Eto druže Čoviću, DF uništava elektroprivredu jer ne da da im padne kiša. Pa tim tvrtkama su upravljali dominantno adezeovi kadrovi barem 20-ak godina, a uposlena struktura je barem 90 i više % jednostranačka adezeovska. Tko je onda bio kriv za pljačke, financijske malverzacije, izvlačenje novca, povlaštene dobavljače, višestruko uvećane troškovne cijene, itd. itd. Vi bi promijenili sve, a da se u biti ne promijeni ništa. Svi novčani tijekovi trebaju ostati isti, sa istom namjenom, ali promijeniti samo krajnjeg korisnika. Nikoga ne interesira krava muzara, niti koliko obitelji ona prehranjuje. Važno je uzeti “kajmak i maslo”, a malo mlika i surutke dati sirotinji kao nagradu. A bitno je što isti mentalni sklopovi i obrazac političkog djelovanja ostaje isti s tim da ga ne bi primjenjivali deefovci već adezenjare, što treba prikazati kao borbu za hrvatske nacionalne interese. Adeze je jak na polju mitomanije, najjači u prosipanju sjemenja floskula po izrešetanom hrvatskom biću pričama o tome kako će poteći med i mlijeko kada oni ponovo preuzmu strukture vlasti u tvrtkama koje su dominantno u Hercegovini sa sjedištem u Mostaru. Jedino ih može zajebati kiša, nije dobro ako padne, a opet nije dobro ako ne padne. Hoće li preuzimanje upravljačkih struktura u tim tvrtkama povećati broj zaposlenih, hoće za nekoliko podobnih adezenjara i tu staje svaka daljnja priča o zapošljavanju. Hoće li to popraviti demografsku sliku Hrvata u BiH? Hoće li to dovesti do jačanja institucija kroz koje Hrvati u BiH ostvaruju svoja politička prava? Hoće li to dovesti do prestanka iseljavanja mladih Hrvata iz BiH? Hoće li to poboljšati edukaciju Hrvata u BiH, podići razinu opće pismenosti, političke i kulturne pismenosti, dovesti do utemeljenja javnog medija na hrvatskom jeziku u BiH i tako stotine pitanja koje život znače za Hrvate BiH? Odgovor se nudi u jednom potezu, mi iz adezea preuzmemo ovo i sve je riješeno i hrvatskom narodu je lako ponuditi rješenje problema u jednom potezu koji će sve riješiti, jer narod je lakovjeran i narod je željan rješenje problema brzopotezno, bez muke, znoja, krvi i rada. Zato smo svu u kladionicama i lutrijama, pa zvala se ona i BiH lutrija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.