Upozorenje mostarske inspekcije: Petak je neradni dan, bit ćemo na terenu

Mostarska inspekcija upozorila je poslovne subjekte da je petak neradni dan te da će inspektori vršiti kontrole na terenu.

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavještava poslovne subjekte iz oblasti trgovine, čiji rad podliježe ograničenjima propisanim člankom 5. Odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnosti na području Grada Mostara, da je za njih Dan državnosti 25. studenoga 2022. godine, neradni dan.

U svrhu nadzora nad provođenjem Odluke, timovi Inspekcije Grada Mostara navedenog dana bit će na terenu, te u tom smislu provoditi inspekcijske nadzore u predmetu poštivanja neradnog dana državnog praznika.

Pravovremeno pozivamo sve poslovne subjekte iz oblasti trgovine čiji rad podliježe predmetnom ograničenju, da svoje poslovanje prilagode toj činjenici, i da navedenog dana ne budu zatečeni u obavljanju poslovnih djelatnosti, kako ne bi bili prekršajno sankcionirani.

Iste upozoravamo na zapriječene kazne zatjecanja u prekršaju, sukladno Zakonu o unutarnjoj trgovini kazna pravnim osobama kreće se u rasponu 2.000 KM – 10.000 KM, odgovornim osobama u pravnim osobama 500 KM – 1.500 KM, te fizičkim osobama-trgovcima 500 KM – 1.200 KM, upozoravaju iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Zapriječene kazne, shodno Odluci, kreću se u rasponu 1.000 KM – 3.000 KM za pravne osobe, 500 KM – 1000 KM za odgovorna osoba u pravnim osobama, te za fizičke osobe 200 KM – 500 KM.

(www.jabuka.tv)

42 komentara

  • Da ti mozda ne zivis u Azerbejdzanu ili negdje pa se pravis pametan? Ne moras ti nista slaviti, ali ako radis i zivis negdje, mozes postivati drzavne blagdane. Hrvati su prvi glasali za neovisnost BiH, i branili su je isto tako od srpske agresije. Ako tebi to mozda nije jasno ili poznato, slobodan si ponoviti osnovnoskolsko gradivo obrazovanja.

   • Taj praznik nema nikakve veze sa glasanjem za nezavisnu BiH kakvu su Hrvati htjeli. Ovo je Titov praznik i simbolizira progone Hrvata. A vi se sad prodajete za jedan j…eni neradni dan.

    • Apsolutno nebitno, retardiran komentar. Nisu ni svi Nijemci htjeli onakvu Njemacku, pa je tu, isto vrijedi i za Francusku i bilo koju drugu drzavu, vazda ce netko nezadovoljan biti, ali to ne znaci da ne moras postivati drzavne praznike ako tu zivis i ako tu zaradjujes. Kakvu su to BiH Hrvati htjeli? Imas onakvu kakva je potpisana Daytonom i to je to, a za to ti nitko kriv drugi nije nego Hrvatska i Tudjman koji je to potpisao kako bi vratio Podunavlje i SAO Krajinu pod svoje, kad vec o Titi pricas i glupostima. Evo ti onda s druge strane kad vidim da s RVATINOM imam posla : Kad je tako, kad je ovo eto ”Titin praznik”, sto se onda ne obiljezava kao neradni dan dan utemeljenja Herceg-Bosne ili nesto drugo vezano za Hrvate, zbog cega i tada radimo? Sta je tad problem, kome se tada prodajemo? Idi u pm s takvim nakaradnim razmisljanjem Ustaso na baterije.

 • Nece samo u Mostaru biti na terenu nego i drugdje, prijavljivat ce se svako ko bude radio i po selendrama, to je direktiva odozgo, ne zezajte te se ljudi.

 • Violeta radi i nocu,bageri se cuju i narod ne moze mirno ni spavati ni svetkom ni petkom! Gladni ce biti I na drugom svijetu

 • Poserem vam se na takozvanu Bosnu i još takozvaniju Hercegovinu.

  Radni dan je u dijelu tzv BIH a zove se RS i nemože vas nitko kazniti jer nije dan federacije već dan BIH a BiH se kao sastoji od dva entiteta.
  Samo radite ljudi ne budite neradnici.
  Ko jebe balije i naše izdajnike sad su mi m dobri zakoni a prije izbora mi Hrvati…

  Stoko hadezovska

  • Dasta. Sta radis onda tu jado jadni? Neradnik si jer ne radis na drzavni praznik kao bilo gdje drugdje na svijetu? A idi sroljo sroljavi.

   • živim tu jer radije bih umro nego prepustio da se Hrvat poistovjećuje sa kriminalnom i ratno profiterskom strankom HDZ-e .
    Moj život je vaša propast !
    I nikad neću napustiti Humsku zemlju koja je dio Hrrvatske

    • U kojem to je stoljecu ta ”Humska zemlja” dio Hrvatske? Mozes li mi na karti to prikazati? Znas li ti uopce sta je Humska zemlja? Ono kad ti krezube kvazi-Ustase pocnu pricati o povijesti…

    • U kojem to je stoljecu ta ”Humska zemlja” dio Hrvatske? Mozes li mi na karti to prikazati? Znas li ti uopce sta je Humska zemlja, ili u kojem stoljecu ti zivis? Ono kad ti krezube kvazi-Ustase pocnu pricati o povijesti…

 • Poruka mostarskoj inspekciji sutra je sv. Kata , sutra nije praznik iz razloga što nije donesen novi Zakon kako za BIH tako i za F BIH, svi pravi akti vrijede do donošenja novih, (po dejtonskom sporazumu) te se primjenjuju zatečeni pravni akti , točnije praznik nije na području HRHB (teritorija koju je kontrolirao HVO) jer nikada nije bio, na području teritorija koje je kontrolirala ARBIH je praznik jer su oni preuzeli Zakon o praznicima bivše države, odnosno SR BiH. Ne može se Odlukom proglasiti praznik, dokaz navedenog je da u Republici Srpskoj sutra nije praznik ali je bio 21.11. dan kada je potpisan dejtonski sporazum!!!!

  • Politiziranje i banaliziranje. Reci lijepo ne zelimo jer nam je u interesu izrabljivati radnike. Eto, naveo si u RS da je praznik bio 21.11., u dijelu Federacije ce biti 25.11., a kad je to Hrvatima, sta to Hrvati obiljezavaju podsjeti me? Kad to se u nas ne radi, na koji datum? dan pada Vukovara, utemeljenja Herceg-Bosne, neovisnosti RH? Ili su to sve vecini (osim drzavnih uhljeba) radni dani? Pa de, reci mi onda, sta to mi i kome to mi glumimo, imamo li mi ista svoje kad svi drugi imaju?

 • Bog blagoslovija onog ko je reka da se na svetu Katu ne radi. Taman da ohanem malo prid taj jedeni Black frajdej i duplu smjenu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.