Unuk sjevernokorejskog vođe upisan na studij u Mostaru

Kim Han Sol, unuk sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila, upisan je ove godine u šestu generaciju Ujedinjenog koledža svijeta u Mostaru, saznaje “Dnevni avaz”.

Kako je sarajevskom listu potvrđeno iz više izvora, ovaj 16-godišnjak pohađat će nastavu u Mostaru naredne dvije godine, a zajedno s njim 73 novoupisana učenika iz 29 zemalja svijeta.

Sadist, ekscentrik, manipulator, paranoičan, asocijalan, narcisoidan, shizoidan, hipohondričan, veliki filmofil, obožavatelj Elizabeth Taylor, dobrih francuskih vina i konjaka Hennesey, stručnjak za internet, koji se boji letenja, ljubitelj košarke i strastveni golfer s četiri milijarde dolara na bankovnom računu; sve to u samo jednoj ličnosti: ‘dragom vođi’ Sjeverne Koreje, Kim Jong-ilu (korejski: 김정일, planina Baekdu, 16. veljače 1942. – ).

Njegove službene pozicije su: Predsjednik Nacionalnog komiteta obrane Demokratske Narodne Republike Koreje, Vrhovni zapovjednik Korejske narodne armije i Generalni sekretar Radničke partije Koreje.

Na vlasti je naslijedio svog oca Kim Il-sunga, osnivača Sjeverne Koreje, koji je preminuo 1994.

Informaciju u Ujedinjenom koledžu svijeta u Mostaru trenutno drže u tajnosti, s obzirom na činjenicu da se radi o potomku zloglasnog sjevernokorejskog diktatora. Stoga, osim potvrde o njegovom upisu, novinari nisu mogli dobiti detaljnije odgovore na upit. Tek se saznaje da se njegov dolazak još očekuje.

Glasnogovornica Ujedinjenog koledža svijeta Mostar Meri Musa kazala je da o ovom slučaju nema komentara.

Inače, ovaj 16-godišnjak sin je Kim Jong Nama, koji je dugo slovio za nasljednika Kim Jong-il. No, sjevernokorejskog vođu najvjerovatnije će naslijediti Kim Jong-un, njegov najmlađi sin.

(www.bljesak.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.