U Širokom Brijegu se osniva neovisna lista mladih intelektualaca

Intelektualci protiv nerada: DOSTA!
Nedjelotvorna politička elita natjerala je na organiziranje intelektualca koji osnivaju neovisnu listu s kojom će se kandidirati na lokalnim izborima za Široki Brijeg.

Razlozi organiziranja, jednoglasna je njihova ocjena, da su dosadašnji političari Široki Brijeg vodili i doveli u duboku moralnu i materijalnu krizu. Premda još ne žele izići s konkretnim imenima kandidata u javnost, zasada su nam otkrili da će na njihovoj list biti ljudi s visokom stručnom naobrazbom koji su spremni i volonterski raditi za razvoj Širokog Brijega. Svjesni su činjenice da se upuštaju u borbu s vjetrenjačama, ali nakon što su, tvrde, proveli duboke analize i mjesece razmišljanja, spremni su ponuditi rješenje za sadašnju situaciju u Širokom Brijegu.

Njihova objašnjenja nisu nimalo jednoznačna, doslovce nitko od njih više ne vjeruje niti jednoj političkoj stranci u Širokom Brijegu gdje se već nekoliko godina očekuje promjena. Ekologija, urbanizam, razvoj i ekonomija su u kolapsu, tvrde, uvode se godišnji porezi na imena tvrtke umjesto da im se smanjuju porezi ako bi pogone otvarali u Širokom Brijegu. Ne vodi se borba protiv korupcije nego kontinuitet stanja, i društvo, i ekonomija, i zdravstvo, i socijala, i kultura, i sport, i znanost, sve je to posljedica kontinuiteta, čiji je nazivnik “bez razvojne strategije”, s namjerom održavanja pojedinaca u politici.

Ti političari su upravo krivci za, tvrde, ponajviše za raspad morala. Ne rad je posebna kategorija što se primjećuje na svakome koraku, govore, to se posebno ogleda u pojedinim općinskim službama i javnim poduzećima koja, kažu, nemaju vizije razvoja javnog dobra.

A izbor koji zanima naše sugovornike je sljedeći: hoće li dovijeka birati, učiniti ono što mogu ili će odlučiti da pokušaju činiti i ono što ne mogu.

ABCportal.info

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.