UVJERLJIVO NAJBOLJA AKVIZICIJA ZORANA MAMIĆA: OVO JE NOVA KLUPSKA TAJNICA DINAMA!

U avionu za Gerland svoje mjesto pronašla je manje-više ista galerija likova koje i inače susrećemo na Dinamovim europskim avanturama, ali i nova klupska tajnica.
ZAGREB – Mateo Kovačić naslonio se lagano na šalter i zijevnuo. Pospanost ga nije spriječila da preuzme ulogu asistenta Zeleniki iŠitumu na “chek in” šalteru. Jer, možeš ti biti najveća europska nogometna nada, ali to ne znači da si izuzet od zlatnog pravila kako su najmlađi zaduženi za “prljavi posao”…

Uostalom, godinu-dvije prije navedenog terceta za isti posao bili su zaduženi Badelj, Kelava i Tomečak kojem smo se najviše iznenadili na Plesu. Zadnji trening u Maksimiru upalio je zeleno svjetlo i Jurčić je odlučio povesti Tomečaka u Lyon. Za razliku od Krstanovića, koji je ostao u Zagrebu.

– Spreman sam. A hoću li igrati na Gerlandu, ovisi o treneru – bio je kratak Tomečak.

Ništa više nismo mogli čuti i od ostatka družine. Ako odbijete red hvalospjeva o igriLyonaBastosu i Gomisu te standardizirani poklič “mi znamo, mi hoćemo i mi možemo”, teško da se išta više moglo izvući od pospanih dinamovaca. Uostalom, možda je i bolje tako. Neka dečki pričaju večeras na terenu…

A na Plesu smo u ponedjeljak zatekli i košarkaše Cedevite. Oni su se spremali uChalon, mjesto dva sata udaljeno od Lyona, a gdje će pokušati ishoditi vizu za nastup uEurokupu. Malo su se čudili Zula i društvo kada su ugledali kamere, ali kako se nekako u isto vrijeme iza ugla, iz smjera kafića na Plesu, pojavio Zdravko Mamić, sve im je bilo jasno…

Izvršni je bio generator dobre atmosfere. U besprijekoronom tamnoplavom odijelu izašao je pred novinare i uzviknuo:

– Pucajte!

Potom se pohvalio kako je rijetko kada s takvim veseljem išao na neku europsku utakmicu Dinama.

– Oni su lideri francuskog nogometa i njihova najbolja momčad u povijesti, ali mislim da imamo realnu podlogu za nadu kako možemo do dobrog rezultata – rekao je Zdravko Mamić za kojeg je dobar rezultat:

– Sve osim poraza. Vjerujem u ovu momčad i Krunu Jurčića, a i povijest nas uči da je Dinamo u Francuskoj uvijek mogao igrati na rezultat – prisjetio se.

Netko je pitao Mamića jel’ misli kako će na Gerlandu zaigrati Šimunić.

– To nije pitanje za mene, igraju oni koji su trenutno bolji, ali ako me već pitate mogu vam reći da je ta dužina klupe bogatstvo ovog Dinama. Ne može nam se dogoditi da ovisimo o jednom igraču – zaključio je Mamić, poslao svima puse, uzeo vaučer i pohitao prema izlazu.

A tamo ga je već čekala cijela galerija manje-više istih likova koje susrećemo na putovanjima Dinama. Članovi IO kluba s neizostavnim Miroslavom Rožićem. Potom skupštinari, poneki navijač, DreleBergmanTipurićJozak… Premijerno putovanje sDinamom imala je i nova klupska tajnica Viktorija. Ljudi iz Maksimira su gospodičnuŠebalj, koja se može pohvaliti titulom FHM djevojke za 2008., opisali kao uvjerljivo najbolju akviziciju sportskog direktora Dinama, uključujući i igrače. I bili su u pravu… (jutarnji.hr)

 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.