UNO BiH oduzela duhan vrijedan 56.000 KM i 1.960 kutija cigareta

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u dvije odvojene akcije oduzeli su veću količinu rezanog duhana i duhanskih prerađevina na području Ilijaša, Kaknja i Istočnog Sarajeva.

U kooridiniranoj akciji pripadnika Skupine za spriječavanje krijumčarenja regionalnih centara Sarajevo i Tuzla izvršen je pretres na dvije odvojene lokacije. Tom prilikom na lokacijama Ilijaš i Kakanj, otkriveno je i spriječeno neovlašteno prometovanje duhanom i duhanskim prerađevinama. Oduzeta je roba u vrijednosti 56.000 KM.

Prema ranijim operativnim saznanjima, pripadnici Skupine za spriječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, otkrili su veću količinu krijumčarenih cigareta na području općine Istočno Sarajevo. Tom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli 1.960 kutija cigareta Marble, Marlboro i drugih koje nisu bile propisano označene trošarinskim markicama UNO BiH.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)

11 komentara

Komentiraj: